A technológiai cégeknek amúgy sincs jó évük, de a Tesla árfolyamának beszakadásáért nem a klíma felel, hanem Musk rossz döntései.

(Fotó: Daniel Oberhaus (2018) // CC-BY)

Azt mindenki észrevette egy, aki egy kicsit is figyel, hogy a 2022-es év nem Elon Musknak, az emberiség ügyeletes géniuszának éve volt. A Tesla részvényeinek árfolyama nem csak azért zuhan, mert a teljes technológiai szektorban zajlik egyfajta korrekció. Musk, a frissen megvásárolt Twitter vezetőjeként elintézte, hogy a hozzá kötődő cégek árfolyamai zuhanórepülésbe fogjanak.

Az Independent számításai szerint a vagyonát többnyire az általa vezetett és tulajdonolt cégek részvényeiben és részvényopcióiban tartó szupergazdag Musk 208 milliárd dollárt veszített idén a vagyonából. Ez durrván annyi, mint Görögország éves GDP-je. Jelentkezzen, aki szívesebben menne Muskhoz nyaralni, mint a görög tengerpartra!

A legnagyobb pofont a Tesla kapta, amelynek nem csak az kellett elszenvednie, hogy a Twitter értékvesztését mindig Tesla részvények eladásával próbálta ellensúlyozni a vezető. Tekintve, hogy ezek a részvények jelentik a Twitter megvásárlására felvett hitel fedezetét, ezért a helyzet biztosan nem válik egyszerűbbé. Az pedig csak ront a helyzeten, hogy Musk minden döntésével egyre rosszabb vezetőként tűnik fel, akinek az eddigi sikereit nem a zsenialitása, hanem a szerencséje magyarázza.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?