A fintech forradalmasította a pénzügyi szolgáltatások piacát, technológiai újításokat hozott az iparágba. Az újítások közé tartozik az automatizálás és AI is, amely a felválthatja a humán erőforrást.

Automatizálás

A fintech felforgatta a pénzügyi iparágat, megváltoztatva a pénzről, a fizetésekről, a hitelekről és a befektetésekről való gondolkodásunkat. A fintech egyik legjelentősebb hatása a munkaerőpiacra van, mivel olyan új technológiákat és üzleti modelleket vezet be, amelyek automatizálhatják vagy optimalizálhatják a hagyományos pénzügyi szolgáltatásokat. Miközben a fintech néhány munkahelyet csökkenthet, új lehetőségeket és igényeket is teremt olyan készségek iránt, amelyek a digitális gazdaságban nélkülözhetetlenek.

A robotok és az automatizálás már most is felváltja az embereket egyes pénzügyi szolgáltatásokban, például a robot-tanácsadók és a chatbotok, amelyek személyre szabott befektetési tanácsadást és ügyfélszolgálatot nyújtanak. Ezek a technológiák azonban még mindig emberi felügyeletet és beavatkozást igényelnek, és nem biztos, hogy minden pénzügyi szolgáltatásra, például az összetett befektetési stratégiákra vagy a magas szintű tanácsadási szolgáltatásokra alkalmasak.

Másrészt a fintech új munkalehetőségeket is teremt olyan területeken, mint az adatelemzés, a kiberbiztonság, a mesterséges intelligencia és az ügyfélélmény. Ezek a munkakörök olyan készségeket igényelnek, mint a kódolás, az adatelemzés, a kritikus gondolkodás, a kommunikáció és a kreativitás, amelyekre a digitális gazdaságban nagy a kereslet.

A fintech elősegíti a vállalkozást és az önfoglalkoztatást is, mivel lehetővé teszi az egyének számára, hogy saját fintech startupokat indítsanak, és megzavarják a hagyományos pénzügyi szolgáltatásokat. Ez sokszínűbb és versenyképesebb munkaerőpiacot teremt, ahol a tehetséget és az innovációt értékelik a hivatali idővel és a hierarchiával szemben.

Összefoglalva, bár a fintech megzavarhat néhány hagyományos pénzügyi szolgáltatási állást, új lehetőségeket és igényeket is teremt a digitális gazdaságban nélkülözhetetlen készségek iránt. A pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó szakembereknek alkalmazkodniuk és továbbképezniük kell magukat, hogy a fintech korszakban is relevánsak és versenyképesek maradjanak.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?