A bank megelőzte az OTP kivételével az összes többi magyar bankot. A fizetési funkció azonban még nem aktív minden ügyfélnél, és határidő sincs, mikor lesz az.

(Forrás: Revolut / Facebook)

Az okos lány meséjét – aki hozott is ajándékot meg nem is – valószínűleg mindenki ismeri. Az élet minden területén használható, most éppen a mese sztoriját követve indította el az Apple Pay szolgáltatást Magyarországon a Revolut.

A neobank hivatalosan csak a francia és brit piacon indította el az Apple Pay-t. Ráadásul ott is csak tesztüzemben működik a fizetési funkció. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a neobank többi ügyfelének ne lenne érdemes megpróbálkozni a kártya hozzáadásával az Apple Wallethez.

„Ha a tesztek sikeresen zajlanak, akkor hamarosan további országok is követhetik Nagy-Britanniát és Franciaországot”

– nyilatkozta a FintechRadarnak Stefan Bogucki, a Revolut sajtószóvivője. Bogucki azt is hozzátette, hogy bár hivatalosan csak a fenti két országban működik az Apple Pay, ő maga is képes volt a saját kártyáját hozzáadni a telefonjához és fizetni vele Lengyelországban.

Nem érdemes az ügyfélszolgálatot keresni azoknak az ügyfeleknek, akiknek most még nem veszi be a kártyáját az Apple Wallet. „Az új szolgáltatás csak a hivatalos indulás után lesz elérhető száz százalékosan Magyarországon” – mondta Bogucki. Mi is kipróbáltuk, az átlag magyar kártyával ellentétben ez végigvisz a regisztráción, de az utolsó lépésnél ez is megakad, nem támogatott. Internetes tippek szerint a telefon régiójának és a Revolut appban Nagy-Britanniát beállítva még mindig lehet új, Apple Payhez használható virtuális kártyát regisztrálni. Idő kérdése azonban, hogy mikor zárja be ezt a kiskaput is a cég.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?