A cég ugyan rossz visszajelzéseket kapott a kiszivárgott terveire, annyira szüksége van a pénzre, hogy megpróbálkozik velük.

(Fotó: Netflix)

Lassan nehezebb megjósolni, hogy mit jelent be és abból megtippelni, hogy mi az, amit meg is valósít a Netflix, mint az első rúgás előtt megmondani egy focivébé végeredményét. Múlt héten a cég előbb beígérte, hogy fellép a jelszómegosztás ellen – ezt pár évvel korábban a Netflix marketinganyagai egyfajta szeretetnyelvként állították be – majd visszatáncolt. Ezen a héten pedig mégis bevezetett bár korlátozást, de csak néhány országban.

Szerdától Kanadában, Új-Zélandon, Spanyolországban és Portugáliában életbe lépett a jelszómegosztók kiszűrésére tervezett intézkedések egy része. Korábban Latin-Amerikában már tesztelt pár szűrőrendszert a Netflix, most viszont egy szélesebb körű indulás előtt kiterjeszti a tesztek körét. A cég azt ígéri, hogy a következő hónapokban további országokban vezeti be a korlátozásokat.

A Netflix új meghatározása szerint egy felhasználói fiókon azok osztozhatnak, akik egy háztartás tagjai, azaz egy fedél alatt laknak. Ezzel a támogatottak köréből kikerülnek a távkapcsolatban élők, üzleti úton lévők, az életük egy részét kiküldetésben töltő katonák, az otthonról elköltözött, felnőtt gyerekek, hogy csak egy pár példát hozzunk. A család illetve háztartás ilyen szűk meghatározásától azt várja a Netflix, hogy nőni fog az előfizetők száma és a bevétel is.

A cég érvelésében is van respektálható rész. Érthető, hogy nem akarják, hogy egykori egyetemi lakótársak legjobb barátai osztozzanak egy jelszón. Ugyanakkor a család definíciójának leszűkítésével biztosan nem szerez jópontokat azoknál, akik kikerülnek ebből a körből. Még az is érthető, hogy ezek a felhasználók személyes sértésnek tekintik, hogy őket egy cég nem tekinti családnak.

Az így elárvuló felhasználók durván 6 amerikai dollárért adhatnak hozzá új, más épületben lakó felhasználókat a fiókjaikhoz. A lehetőség csak a négyképernyős lejátszást lehetővé tévő prémium előfizetők számára elérhető, és ők is csak két további felhasználót adhatnak hozzá.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?