Bodoninak van társkeresője, kriptopénze, csetoldala, pedig csak egy kutya. Nyugi, csak vicc, de annak nagyon találó.

Bodoninak van társkeresője, kriptopénze, csetoldala, pedig csak egy kutya. Nyugi, csak vicc, de annak nagyon találó.

Kis lépés egy kutyának...
Kis lépés egy kutyának…
(fotó: Abhisek Sarda / BeardDesign)

A digitális innováció befogadása még az embereknek se megy néha könnyen. Alig lett lehetőség arra, hogy mindenkinek legyen telefonvonala, jött az internet, aztán a mobiltelefon, okostelefon, most pedig itt élünk az okoskütyüs, okosházas jövőben. Van azonban egy lény, aki merészen, úttörő módon jár a trendek előtt, ő Bodoni.

Természetesen nem Giambattista Bodoni olasz tipográfusról, betűtervezőről és nyomdászról van szó, aki a saját korában előremutató dolgokat tett, de 1813-ban meghalt. Bodoninak hívják azonban az indiai Beard Design kreatív stúdió kutyáját is, és minden jel arra mutat, hogy a kutya igen nagy becsben áll. A stúdióban dolgozók Bodonival próbálnak ki minden új technológiát, az ő szereplésével készülnek a viccnek, ujjgyakorlatnak szánt weboldalaik. (A portfólió oldalukat végignézve szerencsére látható, hogy nem csak kutyáknak tudnak grafikai munkákat készíteni.)

bearddesign

Bodoninak van csetelős oldala, ahol sajnos nem tudtunk vele szóba állni, mert épp alszik. Szól róla rövid webes animáció, amiben végigmotorozik egy úton a Riders of the storm dallamára, van társkereső oldala pontos Föld és Hold adatokat tartalmazó horoszkóppal, és lehet rá licitálni is. A legújabb marhaság, amivel a szemünk elé került a Bocoin nevű kutyatulajdonosoknak kitalált kriptovaluta, amit a kutyák ásással (mint a bányászás, értitek) termelnek ki.

A kutyák internete csodálatos ötlet. Imádlak titeket srácok

– nyilatkozta a Bocoin oldal szerint Juno, a bernáthegyi.

Őrizzük meg a nyugalmunkat!

Kezdjük ott, hogy mindenki nyugodjon meg, ez a projekt is csak egy vicces váz. Még akkor is, ha a weboldalon szépen fel van építve az ásást érzékelő IoT-s nyakörvtől, az adatokat fogadó és a tárca tartalmát a felhővel szinkronizáló mobilappig.

bocoin

És hogy mi a tanulság? Valószínűleg az, hogy egy egészen meggyőzőnek tűnő, blockchain-alapú startup oldalát nem is annyira nehéz összerakni. Amíg az ember el nem olvassa a szavakat, szinte komolynak tűnik a Bocoin. A másik fontos dolog pedig, hogy hálistennek vannak, akik beérik azzal, ha elmesélnek egy viccet, nem ragaszkodnak ahhoz, hogy a világ végéig életben kell tartani. A japán siba inu kutyával fémjelzett Dogecoinnal nem ez a helyzet, abból tényleg pénz lett, még árfolyama is van.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?