Ismerkedős programot rendezett fintecheknek és bankoknak az ausztrál KPMG. Pénzről egyelőre nem esett szó, együttműködésekről azonban már tárgyalnak.

Ismerkedős programot rendezett fintecheknek és bankoknak az ausztrál KPMG. Pénzről egyelőre nem esett szó, együttműködésekről azonban már tárgyalnak.

(Fotó: Line Ørstavik / Flickr CC-BY)
(fotó: Line Ørstavik / Flickr CC-BY)

Augusztusban indított fintech startupneveldét a KPMG Australia. A héten pedig nyilvánosságra hozták, hogy az mLabs nevű nevelde első negyedévében mit tanultak.

Az mLabs hét bankot és takarékszövetkezetet kötött össze fintech startupokkal. Az egyik fél a problémákat és a piaci igényeket, a másik a technológiai tudást és a prototípus építési gyakorlattal szállt be körülbelül. A mentorok között fintech szakeberek és banki vezetők is voltak.

Magukért beszélnek az eredmények: tizennyolc együttműködési lehetőséget azonosítottunk a fintechek és az alapok között, és ebből tíz már működik is

– mondta James Mabbott, a KPMG Innovate vezetője.

A cég egy másik vezetője arról beszélt, hogy a blockchain, a viselhető kütyük, az adatfeldolgozás olyan területek voltak, amelyek az összes résztvevő számára tartogattak meglepetéseket. A Heritage Bank vezérigazgatója, Peter Lock, azt emelte ki, hogy a megszerzett tudás birtokában jobban tudják majd kiszolgálni az ügyfeleiket. Emellett arra is rájöttek, hogy a többi alap és bank ugyanazokkal a problémákkal küzd. A Heritage egyike azoknak a pénzintézeteknek, amelyek találtak partnert a programban résztvevő startupok között.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?