Van egy jó ötleted, hogy mi dobná fel a városközi utazást vagy mitől lenne túlélhetőbb hely a repülőtér? A Visa most írt ki pályázatot fintech és fintech-közeli startup ötletekre.

Van egy jó ötleted, hogy mi dobná fel a városközi utazást vagy mitől lenne túlélhetőbb hely a repülőtér? A Visa most írt ki pályázatot fintech és fintech-közeli startup ötletekre.

(Forrás: Visa)
(Forrás: Visa)
(fotó: Visa)

Ötvenezer eurót, azaz 15 millió forintra rúgó támogatásokat szór szét fintech startupok között Európában a Visa. Az Everywhere Initiative nevű, már több régióban megrendezett program európai fordulója Barcelonában lesz.

A programba 19 ország startupjait hívják meg, hogy három fő területen próbáljanak megoldásokat találni.

1, Helyi közösség: hogyan tudják a digitális fizetési technológiák hozzájárulni az olyan termékek kialakulásához, amelyek embereket kötnek össze és gazdagabbá teszik a közösséget.

2, Régiós városközi: hogyan tudják a mobiltechnológiák és az internetre kötött berendezések átalakítani a városközi utazás élményét.

3, Nemzetközi utazás: hogyan tudják a Visa API-jaira épített új termékek és szolgáltatások kényelmesebbé tenni a nemzetközi utazást.

A kiírások egyike sem tisztán fintech, de erős pénzügyi komponensük lehet. A különböző Everywhere programokban eddig részt vett közel ezer startup 1,7 milliárd dollárnyi tőkét gyűjtött eddig össze.

A kártyatársaság Latin-Amerikában. Ázsiában és az Egyesült Államokban indította el először 2015-ben. Korábban az amerikai Everywhere Challenge sem csak pénzügyi kérdéseket vetett fel. Az USA-ban az internet of things eszközökben rejlő lehetőségek, a Visa Everywhere API-jának felhasználási területei és a szórakozóhelyek és vásárlóközpontok fintech fejlesztési lehetőségei voltak a feladatok.

Ilyen programból felődött ki a Ledge fintech hitelstartup, amely whitelabel, azaz bárki által megvehető és beépíthetőmegoldásokat kínál e-kereskedőknek. De egy Visa Everywhere feladat alapozta meg a Reelio nevű, influencer marketinggel foglalkozó, kereskedelmi adatokkal dolgozó, de nem fintech cég indulását is.

Az európai regisztráció április 19 és május 17 között zajlik majd. A végső verseny pedig a június végi koppenhágai Money 20/20 konferencia keretein belül kap helyet.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?