A mesterséges húsról valamint a tökéletes, robot gyártotta hamburgerről már megírtuk korábban, hogy mekkora üzlet van benne. Úgy tűnik azonban, hogy a pizzát is utolérte a végzete.

A mesterséges húsról valamint a tökéletes, robot gyártotta hamburgerről már megírtuk korábban, hogy mekkora üzlet van benne. Úgy tűnik azonban, hogy egy másik fontos gyorskaját is utolért a végzete: a pizzát.

Ez már egy nyomtatott pizza (Fotó: BeeHex)
Ez már egy nyomtatott pizza (Fotó: BeeHex)

A BeeHex nevű, 2014-ben alapított cég egy olyan NASA-projektből nőtte ki magát, ami az űrhajósoknak próbált tápláló, hosszan eltartható ételt gyártani. A távlati terv az volt, hogy az űrhajósok egy Mars-küldetés során ilyen nyomtatott ételek ennének. A projekt kapcsán elindult BeeHex azonban kiírta a történetből az űrhajósokat, és helyette a kereskedelmi szolgáltatók számára gyárt látványos, reklámként is működő egyedi ételgyártó gépeket. Sokkal egyszerűbben fogalmazva: levágták az űrhajót a tervről és maradt egy pizzanyomtató.

A nyomtatóba tésztát, paradicsomszószt és mozzarellát kell tölteni. Illetve további feltétekkel kiegészíthető, ha a margaritától eltérő pizzákat is akarnak gyártani a vendégek.

A nyomtatót ugyan idén szeptemberig nem dobják piacra, nagyobb kiállításokon viszont lehet vele találkozni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?