Ötmillió fontot szórnak szét a KKV-kat legjobban segítő ötletek között. A versenyre már az is jelentkezhet, akinek csak egy ötlete van.

A brit tudományos, technológiai és művészeti kutatásokat támogató szervezet nyitott banki API-kra épülő új termékeket és szolgáltatásokat szeretne látni. A nyertesek egy ötmillió fontos alapból részesülnek.

(Forrás: Nesta)
(Forrás: Nesta)

Senki ne készüljön rá, hogy dúsgazdag lesz egy jó ötlettől, a teljes összeget nem lehet egyszerre elvinni. A legjobb ötletek ötvenezer fontot kapnak kidolgozásra és prototípus építésre. Erre 1,5 millió fontot fog felhasználni a Nesta. A fennmaradó 3,5 millió a program második fázisára marad meg a termékfejlesztés támogatására.

A Nesta nem aprózza el a keresést. Az első fázisba húsz startup juthat be. Ők az Open Up Data Sandbox nevű, anonimizált tranzakciós és felhasználói adatokkal teli tesztrendeszerben kezdhetik el a fejlesztéseket. Az ötlet kidolgozásához üzleti és technológiai mentorokat is kapnak, illetve olyan szakemberek is a rendelkezésükre állnak, akik a szabályozással segítenek megküzdeni.

Van elég dolga a KKV-knek, dolgozzon helyettük a gép

A Nesta elsősorban olyan eszközöket vár, amely a kisvállalkozások életét segíti. Olyasmire, ami hiteltermékek összehasonlítását, a cashflow kezelését, a pénz beosztását teszi lehetővé, vagy amia likvid tőkét automatikusan takarékszámlára utalja át.

Az Open Bankingnak esélye van átalakítania a KKV-s bankolást és hitelezést. Az elfoglalt ügyfelek soha annyira nem láthatták át az ügyeiket, nem intézkedhettek annyira kényelmesen és nem lehettek annyira a nyeregben, mint most azt az innováci lehetővé teszi

– mondta Chris Gorst, a Nesta versneéyrt felelős vezetője.

Brexit ide vagy oda, a versenyre a világ bármelyik pontjáról jelentkezhetnek fintech ötletekkel. Még az sincs megszabva, hogy már létező startupokat, fejlesztőcsapatokat vagy cégeket várnak. A pályázatokat március 23 és május 31 között lehet beküldeni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?