Magyar is, fintech is, és az életet is könnyebbé teszi. A MagNet és a Számlázz.hu közös fejlesztésre remek példa arra, milyen lehetőségeket hordoznak az összeköthető szolgáltatások.

Eddig többnyire csak írtunk arról, hogy a banki API-k milyen funkciókat tesznek lehetővé. A példáink rendre amerikai, brit vagy ázsiai startupokat mutattak be. A Számlázz.hu felhő-alapú számlázóprogram és a MagNet bank által elindított autokassza szolgáltatás azonban fintech is és hazai is egyszerre.

where
Késedelmes fizetési értesítő évtizedekkel korábbról, ma ezt már API-n keresztül oldanánk meg, nem postán (Fotó: wsssst / Flickr CC-BY)
(fotó: wsssst / Flickr CC-BY)

A fejlesztés lehetővé teszi, hogy a MagNetnél vezetett vállalati számlákat összekössék a cég Számlázz.hu fiókjával. A számlázóprogram ettől rálát a számlaforgalomra, és képes szinkronizálni a kibocsátott számlákat és a jóváírt összegeket. Az autokassza jelentősen csökkenti az adminisztrációs terheket azzal, hogy a számítógép végez el olyan műveleteket, amelyekre a gépeket kitaláltuk.

Az autokassza fejlesztésről kiadott közleményben a két cég arra is felhívta a figyelmet, hogy 2018. január 31-én életbe fog lépni a PSD2 nevű EU-s irányelv. Ez az elv a banki szolgáltatások megnyitását célozza, minden fintech cégnek lehetővé téve, hogy új, a banki adatokra épülő szolgáltatást indítson. Akár egy új netbankot is írhatnak a startupok, ha úgy gondolják, hogy oda át tudják csábítani a kényelmetlen vagy rosszul működő banki szoftverből az ügyfeleket.

A PSD2 kapcsán az API interfész tekintetében még tisztázására vár, hogy a törvény teljesen nyílt API-t ír-e majd elő vagy csak az interfész megléte lesz kötelező. Ez utóbbi esetben a MagNet Bank élen jár, ugyanis partnereink felé már van egy zárt felületünk

– mondta Pozsonyi Gábor, a MagNet vezérigazgató-helyettese.

Az ingyenesen használható autokassza szolgáltatást az autokassza.hu oldalon lehet elérni. Itt válaszolja meg a két cég a fiókok összekötésére vonatkozó kérdéseket is.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?