2017 még el se kezdődött rendesen, de vannak cégek, amik már elmondhatják, hogy ez egy remek év.

malac
(Fotó: Ivan Bandura / Flickr CC-BY)
(fotó: Ivan Bandura / Flickr CC-BY)

A pekingi székhelyű Tiger Brokers 29 milliós második befektetési kört zárt pár nappal az újév előtt. A cég Tiger for US Stocks nevű appja lehetővé teszi, hogy kínai befektetők amerikai részvényeket vásároljanak, eladjanak akár egy kattintással, és még elemzést is kapnak a nyereségeikről és veszteségeikről. Az új befektetéssel 44,6 millióra nőtt a Tiger Brokersben lévő kockázati tőke összege.

A remek nevű Rockets of Awesome, amely a név jelentésével ellentétben nem király rakéták előállításával, hanem gyerekcuccok beszerzésével foglalkozó e-kereskedelmi oldal, 12,5 millió dollárt szedett össze az első befektetési körében. A startup előfizetős modellben dolgozik, akik beneveznek a szolgáltatásra, azok szakértők által összeválogatott gyerekruha csomagokat kapnak rendszeresen a cégtől. A befektetési kör érdekessége, hogy Gwyneth Paltrow is részt vett benne.

No Title

No Description

A londoni Monese-t, ami a változatosság kedvéért egy app központú neobank, már emlegettük itt a FintechRadaron. Most azért kerül szóba, mert tízmillió dollárt szedett össze túlnyomórészt olyan befektetőktől, akik az amerikai Simple neobankot is támogatták indulásában. A bevándorlók és külföldön élő angolok számára indított bank terjeszkedni akar a frissen szerzett pénzből.

Végül pedig a Ripio nevű bitcoinos és digitális fizetéses startup is szerzett 1,9 millió dollárt. A cég a dél-amerikai, banki szolgáltatásokat nem használó tömegeket akarja elérni bitcoinnal és digitális tárcákkal.

Arról sajnos a listát összeállító Bankinnovation nem ír, hogy a cégek vezetői éltek-e az újévi babonákkal, vagy inkább tárgyalással töltötték a két ünnep közti napokat. Gyanúsan az utóbbi lehet a siker oka.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?