Változik a Libra és a Facebook kommunikációja. A Money 20/20 konferencián annyira meg akartak felelni a szabályozásnak, hogy az csillagos ötöst érdemel.

David Marcus nem először kerül fintech fejlesztés közelébe (Fotó: Twillisher / CC-BY-SA)

A leghasznosabb, a világszerte emberek millióinak életét alapjaiban megváltoztató találmányokról mindig elítélő főcímek születtek

– mondta David Marcus, a Calibra tárcát fejlesztő cég – ami a Libra tárcája – vezetője a Las Vegas-i Money 20/20 konferencián a Finextra tudósítása szerint.

Az egyelőre az elfogadtatásért küzdő Libra körüli cégcsoport egyik vezetője arról beszélt, hogy az elektromosság, a mobiltelefonok és az okostelefonok is hasonló újdonságok voltak. És hogy a Librában is megvan a potenciál, hogy megváltoztassa a világot.

Ez utóbbit a projekt kritikusai se szokták tagadni. Azzal érvelnek, hogy a világ megváltoztatását nem egy, a Facebookhoz sok szállal kötődő gazdasági szereplőnek kellene elvégeznie. A Facebook elkövette ugyanis azt a hibát, hogy abban az évben jelentette be a kriptovalutás terveit, amelyben elhagyott személyes adatok és politikai botrányok is kötődnek a céghez.

A negatív sajtóról Marcus azt nyilatkozta, hogy jelnek kezelik. A Librát úgy kell irányítaniuk, hogy megfeleljen a szabályozásnak.

Az emberek jobbat érdemelnek. Az egész az emberekről szól, azt hisszük, még mindig nincs olyan hálózat, ami valóban globális és minden ember számára ajtót nyit a világra.

Marcus előadásában arra is kitért, hogy a stablecoinok nem veszélyesek a kormányok monetáris politikájára. Nem akadályozzák azt, a stablecoint kiadó nem teremt pénzt, csak fizetési rendszert épít. Egy olyan rendszert, amelyhez bármely olyan tárca kapcsolódhat, amely a megfelelő ismerd meg az ügyfeled (KYC) folyamatokkal és pénzmosás elleni intézkedésekkel rendelkezik. Ezek már változó pozíciót jeleznek a Facebook kommunikációjában.

Végül pedig amellett is hitet tett Marcus, hogy a Facebook és a Libra között nem lesz adatmegosztás. Ez az az üzenet, amit a legnehezebb lesz a cégnek átadnia a korábbi facebookos botrányok miatt. Szemmel láthatólag dolgoznak rajta.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?