Olyan fintech robbanás előtt állunk, mint az első iPhone okostelefon idején, csak erre most fel tudunk készülni. És most még Withings Activité Steel okosórát is nyerhetsz felkészülés közben.

A digitális pénzügyek vagyis a fintech területén olyan robbanás előtt állunk, mint az első iPhone idején; már most elkezdődött, de hamarosan minden ügyintézést kívánó dolgunk felköltözik a mobilunkra, a banktól, az utazásbiztosításon át a kormányablakig. És most még Withings Activité Steel okosórát is nyerhetsz felkészülés közben.

okosóra játék

Amelyik cég lemarad, az eltűnik, amelyik időben kapcsol, az nagyot kereshet. Új cégnevek tűnhetnek fel a vezető gazdasági vállalkozások listáin, ami azt illeti, már fel is tűntek, elég csak a PayPalt megnézni. A FinTechRadar.hu-n a digitális pénznemektől a nap huszonnégy órájában elérhető, mobilon is tökéletesen működő új bankokon át a fizetésre alkalmas okosékszerekig tárgyaljuk, elemezzük a pénzügyi a pénzügyi startupok világát.

Itt az idő, hogy megtudjuk, mi a fintech

Az óra ketyeg, pont időben vagyunk, hogy felvegyük a pénzügyi startupok ritmusát. Ha már okos megoldások és okosékszer, nem véletlen, hogy  olyan játékot indítunk, ahol Withings Activité Steel okosórát lehet nyerni.

A Withings céget nemrégen megvette a Nokia. Az a Nokia, ami már nem gyárt mobiltelefont, viszont a dolgok internetében hisz, és a Internet of Things lassan tényleg minden használati tárgyunkba beköltözik. Ha pedig még nem, akkor ráragasztunk egy okosgombot, ezt nem kisebb cég kezdte el, mint a Amazon.com.

A fintech nem most kezdődik. Ide tartozik az is, hogy sárga csekk helyett az interneten fizetjük be a számláinkat, vagy hogy a fesztiválokról eltűnik a készpénz. Vagy az is, hogy egyes netes boltokban már két kattintással fizethetünk, vagy ott a PayPass kényelme. A folyamat azonban most gyorsul fel. Tucatnyi startup dolgozik azon, hogy a papír korában még logikusnak tűnő, ám a számítógépek által feleslegessé tett eljárásokat lecseréljék.

Olyan appok születnek, amik segítenek spórolni a nyaralásra, testreszabhatóbbá válik az utasbiztosítás vagy más biztosítások, átláthatóbbá a befektetések. Itt az ideje annak, hogy a technológia, ami eddig az információhoz jutást, a kommunikációt, a szórakozást tette kényelmesebbé, elkezdjen időt és pénzt spórolni nekünk, például a bankokban.

Itthon is elindult

Vannak már figyelemreméltó magyar vállakozások is, mint a Blueopes, gyűjtenek az adománygyűjtő oldalakon mint a Shoka Bell, mi pedig akár azzal is pénzt kereshetünk az appokon keresztül, ha csupán járkálunk vagy vásárolunk. A kriptopénzek, mint a bitcoin lassan az államok feletti valutákká válhatnak, a Mesterséges Intelligencia lecseréli az embert egy sor szakmában, és a hitelünket már nem ember, hanem egy csetelő robot bírálja el.

Most játszhatsz, és nyerhetsz egy Withings Activité Steel okosórát, de az igazi haszon abban van, hogy időben értesülhetsz a pénzügyi világ új technológiájáról, vagy akár részese is lehetsz a változásoknak.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?