A BinX kivételes értékajánlattal lépett piacra.

A BinX, első magyar neobankként kivételes értékajánlattal lépett piacra, az országban az egyik legfejlettebb digitális számlanyitási eljárást kínálja. A Számlázz.hu alapítói által életre hívott új fintech vállalkozás a magyar vállalkozói réteg számára nyújt fizetési megoldásokat, beleértve azok Számlázz.hu ökoszisztémába való integrálását is. A cégalapítók ambiciózus célt tűztek ki maguk elé: a Revoluttal szeretnének versenyezni a hazai piacon.

BinX: A magyar KKV-k digitális bankja

A BinX, a kis- és középvállalkozások számára létrehozott magyar neobank, június 6-án indul útjára. A fintech vállalatot a Számlázz.hu alapítói hívták életre azzal a nyílt szándékkal, hogy a Wise és a Revolut versenytársai legyenek hazánkban, különösen a kkv szektorban. A BinX egy elektronikus pénz rendelkezési számlát kínál a vállalatoknak, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy digitálisan kezdeményezzenek és fogadjanak utalásokat, akár a Számlázz.hu ökoszisztémán keresztül is. Az alapítók szerint a BinX nem a hagyományos bankokkal kíván versenyezni. Ennek megfelelően nem gyűjt betéteket és nem nyújt hitelt sem. Ehelyett  céljukként tűzték ki, hogy a digitálisan érett vállalkozások leggyakrabban végrehajtott tranzakcióit a BinX platformon kezeljék.

Számlanyitás percek alatt

A számla megnyitása és kezelése teljesen digitális módon történik. A BinX weboldalán olvasható információk szerint a szerződés akár 10 perc alatt online megkötésre kerülhet, és a számla rögtön elérhetővé válik. A számlanyitás az ígéretekhez híven egyszerű, gyors és teljes mértékben otthonról, külső beavatkozás nélkül, bármikor elvégezhető. Ez a lehetőség valóban kiemeli a BinX-et a magyar piac többi szereplője közül, mivel hasonló szintű szolgáltatást hazánkban csak a Gránit Bank nyújt.

Az ügyfelek a számlájukat mobil- és webalkalmazásokon keresztül kezelhetik, jelenleg azonban csak belföldi utalások érhetőek el, de dolgoznak a további lehetőségek bevezetésén. A forint alapú számlához hamarosan fizetési kártya is igényelhető lesz. A számlatermék és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások korai „early bird” díjszabás keretében, kötöttségek nélkül kipróbálhatóak, és az alapítók a kezdeti időszak után is versenyképes és átlátható árazást kívánnak fenntartani.

E-pénz kibocsátó MNB engedéllyel

A BinX Zrt. egy elektronikus pénz kibocsátó intézményként működik, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által kiadott engedélyek birtokában. Ilyen szervezetként nem kezelhet betéteket és nem nyújthat hitelszolgáltatásokat sem. Egy konvencionális banki intézményhez képest korlátozottabb jogkörökkel rendelkezik, de emiatt a működése is egyszerűbb. Sok új bank, mint például a Revolut is, e-pénz kiabocsátóként indította meg tevékenységét, mielőtt később bankká vált volna.

A BinX operatív modellje egy egyedi infrastruktúrára támaszkodik. A kiadott e-pénz fedezetét nem egy kereskedelmi bankban tartják, ahogy az a többi hasonló intézménynél szokásos, hanem közvetlenül az MNB-nél. Az ügyfelek pénze egy MNB által kezelt és felügyelt letéti számlán helyezkedik el, amely teljes mértékben biztosítja a kibocsátott pénz fedezetét.

(Forrás: Fintech.hu)

(Címlapkép: BinX)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?