Ötvenhét százalékkal nőtt a Revolut bevétele a koronavírussal megvert 2020-as évben. A neobank 361 millió dolláros bevételről számolt be, míg az előző évben ez az összeg csupán 229 millió dollár volt.

123rf

A pénzügyi jelentés kitér arra, hogy a fenti összeghez a cég által birtokolt kriptovalután realizált nyereséget is tartalmazza. Ezek szerint a Revolut rendelkezik kriptobefektetésekkel. A tavalyi év során ezek a befektetések 54 millió dollárnyi bevételt hoztak – írja a Techcrunch.

A cég adózás után 170 millió eurós nyereségről számolt be. Összességében azonban továbbra sem termel nyereséget. 2020 első negyedéve volt a legrosszabb időszak a Revolutnak, ekkor 76 millió dollárnyi vesztséget számolt el. A teljes évet pedig 277 millió dolláros veszteséggel zárta. Ezt nagyrészt a 2200 ember fizetése indokolja, csak bér jellegű és adminisztratív költségekre 367 millió dollárt fizetett ki a Revolut.

Egyéb számok is kiderültek a pénzügyi jelentésből. A Revolut 14,5 millió lakossági ügyféllel rendelkezik és félmilllió céges ügyfél használja a Revolut Business szolgáltatást. A cég a tavalyi évét a termékeinek diverzifikálásával töltötte, mert a koronavírus igazán hangsúlyossá tette, hogy egy fintech sem állhat kizárólag egy lábon. Különösen nem, ha B2C üzletet épít.

A legtöbb pénz a kártyás vásárlásokból folyt be, de jelentős bevételt termelt a devizakereskedelem is. Végül pedig úgy tűnik, hogy bejött a cégnek a különböző előfizetési programok elindítása. A Revolut Plus, Premium és Metal együttesen 104 millió dollárt hozott a konyhára.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?