Az Acornstól a Chime-ig, ismerd meg, hogyan forradalmasítják a neobankok, mint digitális úttörők a hagyományos bankszektort.

A hagyományos banki tevékenység felforgatása után, 2023-ban a legígéretesebb neobankok innovatív digitális megoldásaikkal újból reflektorfénybe kerülnek, megkérdőjelezve a tradicionális intézmények status quóját.

A több mint nyolcmillió felhasználóval rendelkező behemót Acorns nemcsak folyószámlát, hanem mikrobefektetést és robot-tanácsadást is kínál. Az egyablakos banki és befektetési szolgáltatásként működő Acorns a digitálisan tájékozott tömegek kedvenceként pozícionálta magát.

Aztán ott van az Aspiration, amely több mint félmillió számlatulajdonossal bír, és a környezettudatos embereket szólítja meg a Zero hitelkártyával, amely minden vásárláskor egy fa elültetését segíti elő. A havi díjak 0 és 8 dollár közötti összegűek, így ez egy olyan megfizethető neobank, amelyet nehéz figyelmen kívül hagyni.

Az “Unconventional Saving Rules” rendszeréről ismert Bella megszünteti a havi díjakat, és nem igényel minimális egyenleget. A Bella az nbkc bankkal együttműködve 5 millió dollárig terjedő FDIC-biztosítást kínál, és hatékonyan megszüntette a neobankokat övező bizonytalanságot.

A Bluevine, valamivel több mint 20 000 számlatulajdonossal, az üzleti közösséget célozza meg, üzleti csekk- és hitelszolgáltatásokat kínálva. A 100 000 USD alatti egyenlegek esetében 2%-os éves hozamot eredményez, és hatékony eszköz a növekvő kisvállalkozások számára.

Végül, de nem utolsósorban a Chime, amely 12 millió számlatulajdonossal rendelkezik, számos számlát és eszközt kínál a hitelpontszámok javítására. A SpotMe funkciója akár 200 USD összegű folyószámlahitel-használatot is lehetővé tesz díjak nélkül, így a neobankok felhasználói körében népszerű választás.

(Címlapkép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?