Bár a kriptovaluták rendkívül kockázatosak és az utóbbi időben nem éppen pozitív okok miatt kerültek reflektorfénybe, az kétségtelen, hogy nagy pénzeket lehet keresni velük.

Changpeng Zhao a Binance nevű kriptotőzsde alapítója és vezérigazgatója. Zhao korábban a Blockchain.info és az OKCoin kriptotőzsdéknél dolgozott, mielőtt 2017-ben elindította a Binance-t. A Binance mára a világ legnagyobb kriptotőzsdéjévé vált, amely számos kriptopénzt kínál, valamint több mint 100 különböző országban érhető el. Zhao vagyonát 2023-ban több mint 4,5 milliárd dollárra becsülik.

Chris Larsen a Ripple Labs egyik alapítója és vezetője, amely az XRP nevű kriptopénzt fejleszti és bocsájtja ki. Larsen az első amerikai milliárdos lett, aki a kriptovalutákból származó vagyonával gazdagodott meg. Larsen vagyonát 2023-ban több mint 3 milliárd dollárra becsülik.

Gurbacs Gábor a VanEck digitális eszközökért felelős igazgatója, aki a Bitcoin és egyéb kriptopénzek befektetésének szakértőjeként vált ismertté. Gurbacs az egyik első személy volt, aki javasolta a kriptovaluta ETF-ek bevezetését az Egyesült Államokban. Az ETF egy olyan befektetési termék, amely lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy bitcoinba és más kriptopénzekbe is befektessenek. Gurbacs vagyonát 2023-ban több millió dollárra becsülik, bár pontos számot nem lehet tudni.

Bár a valódi személyazonossága továbbra is ismeretlen, Satoshi Nakamoto a Bitcoin létrehozója és az első blockchain tranzakció végrehajtója. Az ő számára a Bitcoin inkább egy technológiai megoldás, mint egy eszköz volt, így a legtöbb bitcoinját soha használta, vagy mozgatta el eredeti tárcacímeiről. Becslések szerint Satoshi Nakamoto 1.1 millió bitcoinnal rendelkezik, ami jelenlegi árfolyamon 30 milliárd dollárt jelent.

(Címlapkép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?