A Magyar Posta ügyfeleire utaznak az adathalászok. A hamis levelekkel kártyaadatokat próbálnak szerezni.


A Posta nevében kiküldött adathalász levelek önmagukban jellemzően nem veszélyesek. Mégis a legjobb ha le semm kattintják a bennük található linkeket. Aki nem vár csomagot, nem adott fel külföldre levelet, azzal nem fog levelezni a hivatal, ez egészen biztos.

A levél arra hivatkozik, hogy egy kisebb összeget még be kell fizetni a külföldi kézbesítéshez. A megjelölt összeg 500 és 1000 forint közötti, azaz olyan költség, amit az ember akár gondolkodás nélkül is gyorsan befizet, nehogy baj legyen belőle.

A trükköt a fizetési oldal hordozza magában. A bűnözők lemásolták a Magyar Posta weboldalát, és létrehoztak rajta egy olyan lapot, ahol meg lehet adni a kártyaadatainkat. Feltűnő ismertetőjele a lapnak, hogy:

  • nem a posta.hu oldalon van
  • minden menüpont inaktív.

Tehát csak fizetni, illetve hogy pontosak legyünk, a kártyaadatokat elküldeni lehet a lapon. Ha ilyen oldalra tévedünk, rögtön legyen gyanús.

Az adathalász leveleket többnyire elfogják a levelező szolgáltatók (pl. a Gmail) szűrői. Ha mégis ilyen kerül a szemünk elé, ne hagyjuk magunkat átverni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?