2017 annak az éve volt, hogy a moments funkció mindenbe belekerült.

2017 annak az éve volt, hogy a moments funkció mindenbe belekerült.

(Forrás: Tinkoff Bank)
(Forrás: Tinkoff Bank)

A 2017-es év nagy innovációja a moments, azaz pillanatok funkció. Eredetileg a Snapbe került bele az egy napnyi történést összefoglaló képek egy galériába rendezésének a lehetősége. Kisvártatva az Instagramon és a Messengeren dolgozó mérnököknek is sikerült előállítaniuk – na jó, legyünk egymáshoz őszinték, lekoppintaniuk – ezt a funkciót. Annyira jól sikerült a másolás, hogy a Snap üzleti eredményein is látszott, hogy lenyúlták egy fontos funkcióját.

A fintechbe eddig nem szivárgott át a moments. Ami a reggeli kávéról és a coworking irodáról készült képekre működik, azt banki alkalmazásra nehéz lefordítani. Most azonban az egymillió ügyféllel rendelkező Tinkoff Bank beépítette a Stories nevezetű funkciót a mobilbankjába.

A banki megoldás eltér: a felhasználóval megesett történések, élmények helyet a bank üzenetei jelennek meg a netbank felületén. A Tinkoff új szolgáltatások és a régi szolgáltatások ritkán használt funkcióinak bemutatása zajlik majd. Emellett természetesen a személyes pénzügyek intézésre figyelmeztet a app.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?