Az Edge abban reménykedik, hogy a Plastc által kifejlesztett techológiákkal fel tudja gyorsítani saját Edge Card nevű eszközének fejlesztését.

Az Edge abban reménykedik, hogy a Plastc által kifejlesztett techológiákkal fel tudja gyorsítani saját Edge Card nevű eszközének fejlesztését.

(Forrás: Edge)
(Forrás: Edge)

Az Edge Mobile Paymets vásárolta fel az áprilisban csődbe ment Plastc startupot. A cég évek óta egy több hűség-, pontgyűjtő- és bankkártyát tárolni képes, e-papír kijelzős okoskártyán dolgozott.

Az Edge abban reménykedik, hogy a Plastc által kifejlesztett techológiákkal fel tudja gyorsítani saját Edge Card nevű eszközének fejlesztését. A változatosság kedvéért az Edge Card több hűség-, pontgyűjtő- és bankkártya tárolására lesz alkalmas. A tervek szerint képes lesz chipes, mágnescsíkos és NFC-s fizetésre is. A Plastc spártai és nagyon energiatakarékos kártyájával szemben az Edge színes kijelzőt,

Nincs pénz, van sírás

A Plastc idén április végén jelentette be, hogy a startup kifogyott a pénzből, a tőkebevonási kísérletek nem sikerültek. Eddigre a cég eltapsolta a Kickstarteren 2014-ben összegyűjtött kilencmillió dollárt. Ebben az volt a legkínosabb, hogy a pénz nagy részét nem a cég működtetésére kapták az alapítók, hanem a közösségi finanszírozásnál megszokott módon elővásárlásra.

A bejelentésnek nem is örültek a támogatók. Első felháborodásukban összeálltak a Facebookon pertársasággá, de végül a cég megszűnésének ezt a részét sikerült rendeznie a Plastcnak.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?