Háromszorosára növekedhet idén a Simple appon és weboldalon keresztül eladott autópályamatricák száma.

Háromszorosára növekedhet idén a Simple appon és weboldalon keresztül eladott autópályamatricák száma.

(Fotó: Dominik Kowanda // CC-BY-ND)
(Fotó: Dominik Kowanda // CC-BY-ND)

Az alkalmazáson és a simple.hu weboldalon keresztül 2016-ban összesen 48.512 matricát váltottak, míg 2017-ben ez a szám már 122.000 fölé emelkedett

– számolt be az eredményekről Benyó Péter, az OTP Mobil ügyvezető igazgatója.

Heti matricából fogyott a legtöbb – 66 500 darab -, a második helyen a megyei éves matrica áll, amiből 33 ezret adtak el. Havi matricából pedig húszezer példányt adtak el. A legkevésbé népszerű termék az éves, országos matrica, csak a vásárók harmada vett ilyet a Simple appból.

A legtöbben személyautóra vesznek matricát, de nőtt a teherautókra és motorokra eladott matricák volumene is. Idén háromszor több kelt el ebből a kategóriából, mint a megelőző évben.

Az OTP szerint elérhető a 2016-os volumen megháromszorozása, mert a december hagyományosan erős hónapja a matricavásárlásnak. A hónap elejével elindult a 2018-as éves megyei és országos matricák árusítása. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. kimutatásai alapján a tavalyi matrica elővásárlási időszakban az összes csatornán összesen 76 ezer jogosultságot vásároltak közel 1,1 milliárd forint értékben. Ezek közül 3300 darab kelt el a Simple rendszeren kereszül.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?