Olcsóbb, mint a taxi, olcsóbb, mint az Uber volt, de nekünk kell vezetni. Az elektromos autós Greengo pont azt tudja, mint a Bubi, csak bringa helyett kocsit kérhetünk el használatra.

Vw eup

Negyvenöt autós flottával indult el a budapesti e-autókölcsönzés. A Greengótól Volkswagen e-Up-okat vehet bérbe bárki egy appon keresztül – írja a Forbes. A befektető 12 éves megtérüléssel számol, ez valószínűleg a legnagyobb kísérlet ma a fővárosban.  A távlati cél 3-500 bérelhető autó biztosítása, amit legalább tízezer ember használ. Ezzel egy autó 3-10 család igényeit tudná kiszolgálni.

A Greengo szerette volna, ha több elektromos töltő áll rendelkezésre a városban, mire elindul a szolgáltatás. De sem ez, sem pedig a saját töltők telepítésének lehetősége nem jött be. Az ideális üzemhez 100-150 tankolásra alkalmas helyre lenne szükség.

A rendszer hosszú – és személyes papírozást is igénylő – regisztrációval vehető idénybe. Előbb a saját PIN-kódunkat kell megadni a kocsi mellett állva, majd az autó által generált kódot. Indulás előtt még a kézifék alatti panelen meg kell adni egy PIN-t, de utána tényleg miénk a kocsi.

A regisztráció nem ingyenes, hanem egyszeri 5900 forint. A szolgáltatás havidíja 990 forint, kilométerenként pedig 65 forintot fizetünk. A kocsikkal bárhová el lehet menni Pest megyén belül, letenni őket viszont csak egy, a városnál szűkebb zónában lehet. Aki Kelenföldön vagy Hűvösvölgyben szeretne Greengo kocsit felvenni vagy lerakni, annak egyelőre rossz hírünk van.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?