A Currant mesterséges intelligenciával működő kütyüje folyamatosan monitorozza az áramhasználatot.

A Currant mesterséges intelligenciával működő kütyüje folyamatosan monitorozza az áramhasználatot.

Úgy hívják, hogy Currant Smart Outlet, a cég állítása szerint természetesen eddig ez a legjobb és legbiztonságosabb okos hálózati csatlakozó a piacon. A lényege, hogy folyamatosan ellenőrzi, hogy a bedugott eszközök mennyit fogyasztanak, az adatokat pedig elküldi a telefonos alkalmazásnak, ezáltal távolról is monitorozható és irányítható.

Az adatokkal együtt azt is elküldi, hogy mi megy feleslegesen, és ezek mennyibe kerülnek. Itt jön képbe az MI, amely javaslatokat tesz a hatékonyabb fogyasztásra. Két verziója létezik, egy Bluetooth-os és egy WiFi-s, ez utóbbi képes összedolgozni Amazon Alexával, vagy a Google Home Kittel.

Elsőre elég hasonló például az Amazon okos csatlakozójához, viszont a Currant darabja direkt azért készült, hogy monitorozza az energiafogyasztást, amelyre az Amazoné nem képes, mondjuk más gyártók mér készítettek ugyanilyet, például a TP-Link. Szóval egyelőre a legnyomósabb indok a Currant mellett, hogy szerintük az ő termékük az eddigi legjobb, ami azért nem olyan meggyőző a gyártó szájából.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?