Koreai mobilfizetés és mobilos vásárlás, európai takarékosság, úgy, hogy nem rongáljuk a világot. Ez a két nagy téma lesz a csütörtöki fintech meetupon.

Koreai mobilfizetés és mobilos vásárlás, európai takarékosság, úgy, hogy nem rongáljuk a világot. Ez a két nagy téma lesz a csütörtöki fintech meetupon.

fintech

Van, hogy már a szomszéd országról sem tudjuk, milyen megoldások, milyen cégek működnek ott. Kezet a szívre, ki tudja megmondani, melyik most a legmenőbb román startup? A távolabbi piacokkal pedig még nagyobb bajban vagyunk. Kivétel természetesen Amerika, az Uber viselt ügyeiről vagy a Theranos bukásáról mindent lehet tudni.

Csütörtök este arra lesz lehetősége a fintech és a startupok iránt érdeklődőknek, hogy nem is a szomszédból, de Koreából származó információkkal legyenek gazdagabbak. A Budapest Fintech Meetupon Steve Lee, a Korea Krediac Life vezető stratégája fog a dél-koreai mobilos kereskedelmi és mobilos fizetési termékeikről beszélni. A cég 470 ezer kereskedőt fog kiszolgálni, ami már a méreténél fogva is érdekes feladatnak számít.

Az este második előadása a Blueopes robottanácsadó cég lesz, akik olyan befektetési modelleket fognak ajánlani a kereskedelmi licenc megszerzése után, amelyek nem csak jövedelmezők, hanem etikusak is. Szénkombinátok helyett szélenergiát, GM helyett Teslát és így tovább. Hisznek abban, hogy az emberek szeretnének úgy befektetni, hogy tudják, nem okoz kárt a pénzük.

A Fintech@Budapest meetupot a Big Fish fejlesztőcég irodájában rendezik, ami Nyugati téren van. A csütörtök este 6:15-kor kezdődő eseményre a meetup.com-on lehet jelentkezni. A részvétel ingyenes.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?