Lesznek előadások, startupverseny, de a legmenőbb mégis az, hogy az inkubátorba bekerülők valódi banki adatokon tesztelhetik az ötleteiket.

Még nyár elején közölte az MKB, hogy a startup versennyel folytatja a digitalizációt. A bankról lehetett tudni, hogy az alaprendszer cseréjén dolgozik, mégpedig úgy, hogy az új rendszer már fintech-barát legyen. A startupverseny kiírására azonban egészen tegnap estig kellett várni. De kezdjük az elején.

mkb_1

A Fintech Group nevű magyar agytröszt régen ígéri, hogy létrehozza Magyarország első fintech akadémiáját. A négy előadásos akadémia hamarosan el is kezdődik az MKB szárnyai alatt. A képzésre október 25.-ig lehet jelentkezni, 27-én pedig már sor is kerül az első előadásra. A négy előadás négy egymást követő héten lesz megtartva, november 11-ével már le is zárul a képzés. Erre az időre tíz előadót sikerült bezsúfolni. A listán megtalálható Bartha Lajos, az MNB pénzügyi infrastruktúrákért felelős igazgatója, Szilágyi Péter, a CEU pénzügy tanszék docense. A sok pénzügy mellett van olyan előadó is – Pásztor Dávid, a UX Studiótól – aki azt tudja elmondani, hogyan lehet emberek által szívesen használt alkalmazást készíteni.

Akadémia után verseny is lesz

A november 25-ös tanfolyamzárás – lesz kvíz és plecsni is! – azért fontos, mert december elsejével már várják is az Akadémiát elvégzett csoport startupjait az MKB startupversenyére. A bank öt területet jelölt meg, amin szívesen látnának cégeket-ötleteket: személyes pénzügyi menedzsment, Big Data megoldások a bankoknál tárolt adatvagyon feldolgozására, digitális fizetések, akvizíciós megoldások és vagyonmenedzsment. A pályázókat először december hatodikáig szűrik meg. A jó gyerekek prezentációs lehetőséget kapnak, a rosszak virgácsot.

A startupoknak még egy szűrőn kell átmenniük, de már idén tudni fogják, hogy beköltözhetnek-e az MKB inkubátorába, ahol mentorok, közös irodai tér, és egy olyan banki sandbox várja őket, ahol valós adatokon tesztelhetik az ötleteiket.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?