Amerika megszállására készülnek az ausztrálok, igaz nem a hadsereg, hanem egy biztosító.

Amerika megszállására készülnek az ausztrálok, igaz nem a hadsereg, hanem egy biztosító. A Trov nevű startup jelentette be, hogy 2017 végére elindítja az USA-ban nagyon egyedi szolgáltatását.

A Trov gitárbiztosítást is tud, épp csak az elhangolódás ellen nem véd
A Trov gitárbiztosítást is tud, épp csak az elhangolódás ellen nem véd
(fotó: Angela Quitoriano / Flickr CC-BY)

A Trov olyan biztosítást kínál ügyfeleinek, amit úgy kapcsolhatnak be és ki, mint egy elektromos készüléket. Ha szükség van a biztosításra, akkor a mobilról aktiválják, ha viszont megszűnt a veszélyérzet, egy hasonló mozdulattal le is állíthatják a szolgáltatást.

A cég ráadásul nem a hagyományos – élet, utazási, autó – biztosítási kategóriákban utazik, hanem az ügyfél mindennapi használati tárgyairól dönthet úgy, hogy arra köt biztosítást. Csak a bringáját és a laptopját félti valaki? A Trov ad egy ajánlatot, hogy erre a két tárgyra hogyan lehet biztosítást kötni. A biztosítások sérülésre, elvesztésre és lopásra is vonatkoznak, ha pedig bármi történik a biztosított tárgyakkal, chaten is lehet jelezni a kárigényt.

A nagy biztosítók és a befektetők is bíznak a sikerben

Az egyelőre csak Ausztráliában működő, de Amerika és az Egyesült Királyság felé kacsintgató startupnál több mint 8 milliárd dollárnyi tárgy van biztosítva.

A startup egy 25,5 milliós harmadik körös befektetés után indult el 2016. áprilisában. A cég indulását két, nemzetközi szinten is ismert biztosító, a Suncorp és az AXA segítette. Az amerikai terjeszkedést pedig a Munich Re biztosítóval kötött együttműködés teszi majd lehetővé.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?