Jeff Bezos és Bill Gates startupba fektettek, amely szeretné megoldani az angol emberek hónap végi pénzügyi gondjait.

Jeff Bezos és Bill Gates startupba fektettek, amely megoldaná az angol emberek hónap végi pénzügyi gondjait.

Jeff Bezos és Bill Gates 2001-ben. Ekkor Gates talán még nem is gondolta, hogy 2018-ban már Bezos lesz a világ legvagyonosabb embere. Fotó: Stan Honda / AFP

Csak úgy mint nálunk, Angliában is havonta kapnak fizetést az ottaniak, ennek pedig az a hátránya, hogy tömegeknek fogy el a pénze a hónap végére. A Wonga nevű cég egy hete került bejegyzésre, és félig-meddig tud segíteni az angolok problémáján, kisebb kölcsönökkel.

Minél hosszabb szerződést köt velük az ember, annál kedvezőbb a THM, ami egy hónap környékén 1,5 százalék, három hónapnál pedig már 1,3 százalék, hat hónapnál pedig 1,2 körül mozog.

Screenshot: wonga.com

Hogyan?

Az egész kölcsön nagyon rugalmas és kényelmes. Az ügyfél dönt arról, hogy mennyi pénzt szeretne és mikor, na meg arról is, hogy mikor szeretné visszafizetni, bizonyos keretek között. A visszafizetés automatikus, és az igénylés online megy, bár ennek van néhány feltétele. Nagykorúnak kell lenni, az ügyfélnek van bankkártyája és rendelkezik mobiltelefonnal, illetve Angliában él. Ezután a Wongánál döntenek arról, hogy adnak-e kölcsönt, tehát nem kaphat mindenki.

Bár ezt inkább mondhatnánk az ottani robot Cofidisnek, a techmilliomosok olyan cégbe tették a pénzüket, amely sokkal jobb megoldást nyújt a hónap végi elszegényedésre.

Gates és Bezos a Wagestreambe fektettek

Eddig nagyjából 4 millió fontot szedtek össze, és ők pontosan a fizetésnap előtti elszegényedést vették górcső alá. Az ő rendszerüket egy alkalmazáson keresztül lehet vezérelni. A felhasználók ezen belül látják a havi keretüket, amihez bármikor hozzáférhetnek a hónapban. Viszont náluk nincs THM, egyszerűen amikor pénzt emelnek át a havi keretükből a saját számlájukra, fizetnek 1,75 fontot, és kész.

A havi keretet a munkáltató adja, aki beépíti a Wagestream rendszerét a munkahelyre, így a dolgozók akkor jutnak pénzhez, amikor szükségük van rá.

Végre elbánunk a fizetésnap előtti pénzügyi gondokkal, büszkén jelentjük, hogy megadjuk az angol munkaerőnek, hogy szabadon gazdálkodhatnak a pénzükkel.

– mondta Peter Briffett, a Wagestream igazgatója. A rendszerüknek hála a felhasználókon múlik majd, hogy a hónap melyik szakaszában fogy el a fizetésük, vagy nem.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?