Képzelt barát az iPhone-on: az Ubooly mesemondó-oktató appja együtt csiszolódik a felhasználóval.

Családi összejöveteleken talán már mindenki látta a képet: unokaöcsénk, húgunk, netán gyermekünk a sokadik ajándék kibontása után unottan néz, a legújabb csoda egy hét múlva a gyerekszoba sarkában végzi. Az Ubooly merész állítása, hogy az ő termékük nem ilyen, az interaktív játék együtt nő a gazdájával.

Már szellemi értelemben: a beszélgető-oktató app idomul a felhasználóhoz, és az érdeklődésének megfelelően hoz fel új témákat. A cucc hardverrésze egy aranyos, narancssárga szőrmók két méretben, hogy iPhone-ra és tabletre is jó legyen, a szoftver pedig maga az Ubooly, amit a készülékre letöltve hanggal irányítunk (egyelőre csak angolul).

A frissen bevásárolt, bocsánat, „örökbe fogadott” Uboolyhoz így egy külön telefon vagy tablet is kell, vélhetően egy megunt darab, hacsak nem akarunk megbízható gyerekünk kezébe vadiúj iPhone-t adni. A kezdő lépések rögzítése (mi lesz az új valódi képzelt barát neve, kedvenc színe, jobban szeret-e kis gazdájával autókról, mint állatokról beszélgetni stb.) után a kapcsolat mélyül, a beszámolók alapján az Ubooly meglepő ötletességgel hoz fel új ötleteket a gyárilag eddig elérhető 60 kérdéskörből. Ezek közt akadnak hagyományos oktatóanyagok (mindig moss fogat, nézz körül, ha átmész az úton), a lapozgatós könyvekhez hasonló interaktív mesék, a gép GPS-ét kihasználó vicces tájékozódási gyakorlatok is, sőt két Uboolyt egymásnak is lehet ereszteni.

Mivel a mesének a megunhatatlanság a lényege, a gyártó ígéri, hogy folyamatosan készül az új kontent – eddig közel 300000 szónyi anyagot vettek fel hozzá, és állítólag 100 napot is át lehet játszani vele ismétlés nélkül.

A dolog mérettől függően 30-60 dollárba kerül (a tablettok drágább nála), a kezdő szövegeken kívül viszont az új témákért fizetni kell, esetleg kalandokban elnyerni, és minden óvintézkedés dacára ajánlott rendszeresen ellenőrizni, miket is hordoz gyermekünk új legjobb barátja a fejében. Felhasználói rivjúk tanulsága szerint előfordult, hogy az Ubooly hozzáfért a kedves szülő iPhone-setlistjéhez, és csak a szerencsén múlt, hogy a „zenélj” parancsra pont gyerekbarát számba talált bele.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?