Hatvanmillió dolláros tőkebevonásra készül a Transferwise. Ha sikerül, a cég értékelése 1,5 milliárd dollárra kúszik fel.

Kristo Käärmann több szerephez jut a cégnél
Kristo Käärmann több szerephez jut a cégnél
(fotó: Web Summit / CC-BY)

A Sky News a céghez közeli forrásokra hivatkozva adta hírül, hogy a Szilícium völgyi IVP befektetőcég több tízmillió fontnak megfelelő összeget tervez befektetni. A korábban a Snapbe, a Twitterbe és a Netflixbe is fektető IVP csak a vezetője a befektetési körek, várható még, hogy más tőkealapok is beszállnak.

A Transferwise jelenleg harmincnyolc országból teszi lehetővé a pénzküldést hatvanegy célországba. Az Egyesült Királyságban – ez volt az induló piacuk – a pénzküldési piac tíz százalékát uralja. A cég tavaly 100 millió dolláros éves bevételt tudott felmutatni, és ami lényegesebb, nyereségessé vált.

Múlt hónapban Taavet Hinrikus, a Transferwise alapító vezérigazgatója bejelentette, hogy alapítótársával megosztják a cégvezéri terheket. Hinrikus egy lépéssel hátrébb lép, Kristo Käärmann pedig előrébb. Ugyanekkor jelezte azt is a alapító, hogy az elkövetkező években tőzsdére akarnak lépni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?