A randiappok egészen meglepő dolgokért kérnek pénzt. Van, ahol a korábban elutasított srác előkeresése fizetős, máshol azért fizetünk „büntetést”, ha nem cseteltünk rá elég gyorsan a kiszemelt pasira.

A randiappok egészen meglepő dolgokért kérnek pénzt. Van ahol a korábban elutasított srác előkeresése fizetős, máshol azért fizetünk „büntetést” ha nem cseteltünk rá elég gyorsan a kiszemelt pasira.

romance
(Fotó: Tammy McGary / Flickr CC-BY)
(fotó: Tammy McGary / Flickr CC-BY)

Az eddig ingyenes Bumble mobilos társkereső is kitalálta, hogyan fog pénzt keresni. Az elhatározás nem hirtelen jött, korábban már jelezték, hogy dolgoznak fizetős funkciókon. A csajközpontú társkereső havi 9,99 dollárt kér a prémium előfizetésért, cserébe pedig három új funkciót biztosít – írja a Techcrunch.

A Beeline nevű funkció listázza azokat a felhasználókat, akik már lájkoltak minket. Ezzel megspórolja a jobbra-balra lapozgatást. Egy egyszerű tappintással el is lehet kezdeni a csevegést.

A Rematch funkció megakadályozza, hogy huszonnégy órán belül eltűnjenek a listánkból azok, akikkel kölcsönösen vonzónak jelöltük egymást. Korábban ez csak akkor nem történt meg, ha a bejelölést követő napon elkezdtünk csevegni. A harmadik Busy Bee is huszonnégy órás hosszabbítást biztosít, de ez a kapcsolat (match) megteremtésére vonatkozik.

Még egy dolog szól a Bumble mellett: lélekemelő az Istagramja

If bad shit can happen to Beyoncé, no one is safe. #HideYoKids #HideYoWife #HideBeckyWithTheGoodHair

Bumble (@bumble) által közzétett fénykép,

Az elsőre látszik, hogy a fenti funkciók mindegyike csalás egy kicsit. Nem új lehetőségeket adnak a rendszerhez, hanem a fejlesztők által beépített mesterséges korlátok közül távolítanak el néhányat. Nincs természeti törvény, ami azt mondaná, hogy egymásnak tetsző emberek 24 órával az első pillantás után nem állhatnak szóba a másikkal, ugye?

A fentiek ellenére az előfizetős verzió még így is megérheti a Bumble-t a rendszeresen használóknak. Akik pedig eddig elégedettek voltak a szolgáltatással, azoknak a továbbiakban sem kell fizetni semmiért.

Nincs kedved du… meginni egy kávét?

A Magyarországon népszerűbb Tindernek is van fizetős csomagja, ami ugyanannyiba kerül, mint a Bumble-é. Az előfizetéssel rendelkezők visszavonhatják a jobbra és balra lapozást, ad időt újragondolni a döntéseket. Emellett a Passport nevű funkcióval nem csak a környéken enged keresgélni a program, hanem más városokat is be lehet jelölni.

A cégnek bejöttek a fizetős funkciók, 2016 tavaszán már azt írta a Verge, hogy egymillióan fizetnek a társat – vagy részben csak szexpartnert – keresők. A fizetős funkció bevezetése emellett arra is jó volt a cégnek, hogy elkezdje levetkőzni azt, hogy csak a szexről szól.

A legpofátlanabb társkereső

A tömegek számára készített Badoo felhasználószámban fel tudja mutatni ugyanazt, amit a két legnépszerűbb társkereső. Sajnos azonban legutoljára azzal került be a hírekbe, hogy 121 milliónyi regisztrált tag adatait szerezték meg hackerek a szolgáltatásból. Panaszra így sincs nagyon oka a cégnek, a világ 274. leglátogatottabb oldala.

via GIPHY

A Badooban a profilunk kiemeléséért lehet fizetni. Ha a lista elejére felhúzott autó- és ingatlanhirdetések ugranak be, jó úton jártok, ugyanaz a mögöttes logika. És nem is ez a legvisszatetszőbb vonása az appnak, hanem az, hogy folyamatosan megpróbálja meghívatni a barátainkat is.

Romantikusoknak vagy ballonkabátos férfiaknak?

Embere válogatja, hogy ki mit gondol a Happn nevű társkeresőről. Ez nem a közelben lévő felhasználókat listázza, hanem azokat, akikkel ismeretlenül összefutottunk a nap során. Ahhoz, hogy a funkció működjön, az appnak folyamatosan követnie kell a felhasználókat, ami privacy kérdéseket is felvet és az akkumulátort is megeszi. Cserébe viszont azt ígéri, hogy a romantikus „láttalak a buszon” típusú találkozásokat visszahozza az életbe. Ráadásul franciák fejlesztették, akiről közismert, hogy ők találták fel a romantikát.

Ha láttatok olyan Facebook üzenetet, ami a hosszú barna hajú lányt keresi a négyeshatosról, akkor meg is van, kiknek szól ez az alkalmazás.

Attól, hogy a Happn igazán ijesztővé váljon, a párosítási funkció óvja meg. Kapcsolat csak akkor jön létre, ha a két felhasználó egymástól függetlenül érdekesnek jelöli egymást. Itt kerül képbe az app fizetős funkciója, egy charm nevű figyelmeztetést lehet küldeni a bejelölés után, ami pár centbe kerül és garantáltan megjelenik a másik mobilján.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?