Spórolhatunk a parkolási díjjal, rájöhetünk mennyit költünk egy hónapban kávéra, csokira, mindent kedvezményes kuponnal vásárolhatunk, a csetbotok már eddig is milliókat spóroltak meg nekünk.

Spórolhatunk a parkolási díjjal, rájöhetünk mennyit költünk egy hónapban kávéra, csokira, mindent kedvezményes kuponnal vásárolhatunk, és ez csak pár terület, ahol csetbotok már eddig is dollármilliókat spóroltak meg azoknak, aki letöltötték őket a mobiljukra.

pennycatfekvo

Mindannyian fizetjük a számláinkat, a parkolást a városban, kezeljük a megtakarításainkat (ha vannak egyáltalán), ügyeket intézünk, postára megyünk, és a többi napi rutint végezzük folyamatosan. Nem hangzik túl izgalmasan, igaz? Mi lenne, ha egy mesterséges intelligenciára bíznánk a hétköznapi ügymenet egy részét, és így gyorsítanánk a folyamatot?

 

Itthon sem már csak a rongyosra nézett Alien-videokazettákon látható csetbot, ott van például az IKEA Anna nevű csetelő robotja, de az óceán túlpartján már komoly dollármilliókat spórolnak meg nekünk az okostelefonokra letöltött csetbotok. A csetbotok egyfajta „okos ügyfélszolgálatként” könnyítik meg a keresést; egyszerű, követhető módon kommunikálva mondjuk a Facebook felületén. Következzék az eddig legnagyobbat durranó botok listája!

PennyCat – Kuponokat, kedvezményt mindenért

Leo Kangin fejlesztő szerint eddig mintegy százezren használták a kupon- és kedvezménykereső alkalmazást. Beírjuk, hogy pizzát szeretnénk, és már löki is a közelben lévő pizzériák kedvezményes kuponjait. A meglehetősen hipszterre rajzolt, bájos cica képében kommunikáló alkalmazás a különféle (például gyorskaja vagy ruházat) kuponok listázásával eddig százezer dollár fölötti értékben spórolt a vásárlóknak. Ami egy hónap alatt nem kevés pénz.

Trim – Pénzügyi tanácsadás a heverőn fetrengve

A tavaly év végén megjelent startup egy igazán nagyszerű pénzügyi tanácsadóvá nőtte ki magát. „Azt akarjuk, hogy gördülékenyen segítse a felhasználóinkat, miközben ők a kanapén fetrengve játszanak a Pokémon Góval”, nyilatkozta Thomas Smyth társalapító, és a spórolás magasiskoláját művelő, chatüzenetek formájában folyamatosan kommunikáló app impozáns számait (6,3 millió dollár megtakarítás) látva csak bólogatni tudunk. Még akkor is, ha a Pokémon Góhoz járkálni kell, nem kanapén fetrengeni.

 

Bond – Rádszól, ha költesz, mint a mamád, SMS-ben

Bétafázisban tartó applikációról vagy jót vagy semmit – a Bond esetében inkább az előbbire tesszük voksunkat. Az alkalmazás SMS-ben kommunikálva segít helyre tenni költéseinket, és a távlati célok között az is szerepel, hogy hosszú távú, egyéni megtakarítási stratégiákat tudjunk kialakítani általa. Alig várjuk!

 

DoNotPay – Ne parkolj pénzért

A parkolási díjjal spóroló, beszédes nevű („Ne fizess!”) alkalmazás alighanem itthon is azonnal berobbanna. A mindössze 19 éves fejlesztő, Joshua Browder agyszüleménye eddig három városban: New Yorkban, Seattle-ben és Londonban segít a sofőröknek összevetni a parkolási költségeket. További extra a reptéri kompenzáció lehetősége – már amennyiben a felhasználó átlépte a négy órás várakozási időt. Egy Browderrel készült júniusi interjúból kiderül, eddig több millió dollár körül mozoghat a megtakarítások összege!

MyKAI – Minden pénzzel kapcsolatos kérdésedre választ ad

Több mint ezer, privát és általános pénzügyekkel kapcsolatos kérdésre adhat választ a MyKAI. A saját financiális helyzettől („Mennyit költöttem a hónapban csokira?”) a globális áttekintésig („Mi az a tőzsde?”) reflektáló app kiválóan használható a pénzügyi ismeretek és fogalmak tudásanyagának bővítésére is.

mykai


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?