Egymilliárd dollárt vesztettek a második negyedévben.

Habár a mi kis országunkból már rég kikényszerült a világ egykori legértékesebb startupja, a világ többi részén még bőven növekszik. A negyedéves jelentésük alapján elérték a százmilliós mérföldkövet, ennyien vették igénybe a szolgáltatásaikat júliusban. Ezzel együtt a bevétel is növekedett, 3,17 milliárd dollárt termeltek 2019 második negyedévében, ennél viszont jóval több pénzt vesztettek.

Összességében azért nem áll olyan rosszul az Uber szénája, ugyanis az 5,24 milliárd dollárnyi veszteségből levonható néhány dolog. Ennek a nagy részét, 3,9 milliárd dollárt részvények formájában adták a munkavállalóiknak, amikor májusban tőzsdére vonultak. Ezen kívül 298 millió dollárt fizettek ki a sofőröknek prémiumként, ezeket levonva viszont még mindig 1 milliárd dollárt vesztett a cég, csak úgy, mint az első negyedévben.

Velük szemben az amerikai konkurens Lyft 867,3 millió dollárt termelt ugyanebben az időszakban, ami 72 százalékos növekedés 2018 második negyedévéhez képest. Így többet termeltek, a veszteségük ugyanis csak 644,2 millió dollár volt. A végén még kiderül, hogy van potenciál ebben az üzleti modellben.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?