A helyzetet árnyalja, hogy a cég maga sem tudja, miért kereskednek 1700 dolláron a részvényeivel és nem is látja indokoltnak az árat.

(Képünk illusztráció. Fotó: Kevin Hutchinson / CC-BY)

Alig egy hónapja lépett tőzsdére a hongkongi AMTD Digital nevű fintech. A cég részvényeivel a nap kezdetén 7,8 dolláron kereskedtek. Az elmúlt hetekben azonban nőni kezdett az árfolyam, mostanra már közel 1700 dollárt kérnek egy AMTD papírért. A részvények összértéke pedig több mint a Bank of Americáé: 310 milliárd dollár.

A cég tavaly 25 millió dollár bevételt termelt, és arra utaló jelek sincsenek, hogy idén ezt esetleg megszázszorozná. Ugyanakkor az „egyablakos digitális megoldásplatformot” fejlesztő fintech iránt óriási az érdeklődés. Hasonlították már a mémrészvények árának megemelkedéséhez a jelenséget, de az akkor a tömeget irányító WallStreetBets fórum tagadja, hogy bármi köze lenne a mostani spekulációhoz.

A sztorit az teszi a legmókásabbá, hogy maga az AMTD sem tudja, hogy miért ment fel 1700 dollárra a részvényárfolyam. Sőt erről közleményt is adott ki.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?