A Google Wallet nem lesz nagy játékos Rióban, de a mobilokat megpróbálja elfoglalni a cég. Még ingyenes közvetítést is nézhetünk.

A Google Wallet nem lesz nagy játékos Rióban, de a mobilokat megpróbálja elfoglalni a cég. Nagy kérdés, hogy a többi fejlesztő milyen riói appokkal készül.

Olympics_AMER-US
Már biztos, hogy ez az olimpia a sport mellett a mobilokról fog szólni: tartalmi és fintech szempontból is
(fotó: Google)

Az olimpia területén zajló fizetési versenyről már világos, hogy a Visa megnyerte. A cég NFC-s karkötőkkel, érintős terminálokkal szórta tele Riót.

Azt a Google is érzékelte, hogy a saját mobiltárcájával nem fog labdába rúgni. Az emberek tájékoztatásáért indított versenyt azonban úgy érzi, megnyerheti. A cég hivatalos blogján jelentették be, hogy az összes Google-termékbe beköltözik az olimpia.

A Street View-ban nem csak Rio de Janeirót járhatják be az érdeklődők, de a cég kamerás hátizsákját cipelő hivatásos turistájának köszönhetően a stadionokban is szétnézhetnek.

A keresőbe különleges, a friss eredményeket és érmeket kiemelő nézetek kerülnek be. A blogbejegyzés azt ígéri, hogy a Google appját használók még automatikus értesítéseket is kérhetnek a történésekről.

A cég legnagyobb dobása azonban az, hogy a YouTube-on is megtekinthetők lesznek a hivatalos olimpiai videós összefoglalók. A klipeket a világ hatvan országából lehet majd megtekinteni, egyelőre nem lehet tudni, hogy Magyarország tagja-e ennek a körnek.

Aki pedig még életszagúbb élményre vágyik, az a Google által a városba utaztatott 15 YouTube-sztár közvetítéseire iratkozhat fel.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá 1 hozzászólás

  1. Ingyen közvetítést is ad a Google a riói olimpiáról – NAPRAKÉSZ 2016.08.03

    […] Forrás: fintechradar.hu […]

Vélemény, hozzászólás?