Tőkét vont be és optimista a pénzküldéssel foglalkozó startup. A járvány előtt elindított neobankszerű szolgáltatásuk sikeréről azért ők sem beszélnek szívesen.


A befektetők új kedvencei a nemzetközi pénzküldéssel foglalkozó startupok. A Transferwise a héten jutott pénzhez, egy napra rá pedig a Remitly jelentette be, hogy 85 millió dollárnyi tőkebefektetést kapott – írja a Techcrunch.

A hírt az teszi érdekessé, hogy a Naspers cégbirodalom fizetési szolgáltatója, a PayU vezette a befektetési kört. Olyan partnerrel fűzte még szorosabbra az együttműködést a fintech startup, amelytől a pénzhen túl szakértelmet és üzleti lehetőséget is remélhet.

A Remitly 300 millió ügyfelet szolgál ki abban a 17 országban, amelyből a felhasználói pénzt tudnak küldeni, és az 57 célországban. Matt Oppenheimer, a cég vezérigazgatója a versenyképes áraiknak és a teljesen digitalizált folyamatnak köszönhető, hogy növekedő pályán vannak. A nemzetközi pénzküldés fele olyan szolgáltatókon keresztül történik, amelyeknél a tranzakciót személyesen, az irodába betérve kell elindítani és úgy is lehet felvenni a pénzt. Ilyen például a Western Union.

A Remitly azonban nem csak a pénzküldésből akar megélni. A koronavírus-járvány kitörése előtt a Greendot neobankkal partnerségre lépve banki szolgáltatásokat kezdtek kínálni a Passbook márkanév alatt. Erről a vállalkozásról azonban még nem árul el részleteket Oppenheimer.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?