Eddig sem volt megoldhatatlan feladat a kártyakibocsátás automatizálása. A Stripe arra viszont büszke lehet, hogy milyen szép megoldást épített rá.

Eddig sem volt megoldhatatlan feladat a kártyakibocsátás automatizálása. A Stripe arra viszont büszke lehet, hogy milyen szép megoldást épített rá.

(Forrás: Stripe)

Érdekes nézni, hogy a Stripe nevű startup hogyan építette fel magát. Lezdetben egy darab, az okostelefonokat mágneskártya olvasására alkalmassá tévő kiegészítővel rendelkeztek. Aztán az amerikai piac lassú chipes kártyára váltása közben fejlesztettek, fizetési rendszert építettek, most pedig megpróbálkoznak egy kártyakibocsátási termékkel is.

Az új megoldás, amelyet Stripe Issuingnak neveznek, egy olyan API-n elérhető platform, amely segítségével a cég partnerei kártyákat hozhatnak létre, kezelhetnek és oszthatnak ki. A rendszer egyaránt elbír a virtuális és a fizikai bankkártyákkal. Sőt az oldal szerint a Visa és a Mastercard rendszerével is kompatibilis.

A Stripe által kibocsátott kártyákon egy pár soros konfigurációs fájlban beállítható, hogy milyen üzletekben lehessen használni azokat. Így például kizárólag éttermekben vagy repjegyirodákban használható kártyákat is létre lehet hozni. A megoldás természetesen jelentéseket is tud generálni akár tulajdonosra lebontva, hogy mire és mennyit használta a bankkártyát.

Az Apple és Google Pay-jel is kompatibilis kártyákat készítő rendszer egyetlen hátránya, hogy egyelőre csak meghívásos rendszerben lehet bejutni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?