Egymilliárd forintot meghaladó tőkével vág bele a startupok megsegítésébe az angyalbefekető cég. Nem csak pénzt, szakértő segítséget is kínálnak.

Pénzt és szakértelmet is kínál a cég (Fotó: A Health Blog / CBLue98 / CC-BY-SA)
Pénzt és szakértelmet is kínál a cég (Fotó: A Health Blog / CBLue98 / CC-BY-SA)

Két év alatt egymilliárd forintot tervez kiosztani tíz induló startup között a Baconsult. Az új inkubátorprogram az állami támogatás mellett magántőkéhez, szakmai segítséghez és az inkubátorcég networkjéhez is hozzáférhetnek. Ezzel az ajánlat úgynevezett „okos pént”, a tőke mellett piaci kapcsolatokat, tanácsadást, továbblépési lehetőséget is tartalmazó csomagot kínál.

Az inkubátorcég maximum tíz százaléknyi tulajdont kér a támogatott startup vállalkozásban. Ezért cserébe további kapcsolatokat, szoftvertámogatást és versenypiaci szakértelmet isadnak. A cél az, hogy az alapítóknak és a befektetőknek egyaránt kedvező exitig jusson el a vállalkozás: legyen ez a cég jó áron történő eladása, nemzetközi tőkebevonás vagy akár a tőzsdei bevezetés.

A Baconsult három évnél fiatalabb, tőzsdén nem jegyzett, a Közép-Magyarországi régióban működő startupokat várnak. Ezen belül olyan cégeket, akik már rendelkeznek működő megoldással, csapattal, esetleg ügyféllel is. Nem ötletpályázatot hirdet a befektetési cég, hanem növekedni vágyó vállalkozásoknak akar segíteni. A pénzt pedig egy-egy konkrét projektre kell megigényelni a startupoknak, általános cégépítésre nincs erőforrás.

A korábbi tapasztalatok alapján a Baconsult a HR, digitális oktatás, elektronikus kereskedelem és az autóipar megreformálását célzó cégeket részesíti előnyben. A cég jelenleg is 13 startupot segít, köztük olyan megoldásokat, mint a Logiscool, a Dreamjobs vagy a Bookr Kids.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?