Profitabilitás helyett növekedésre fókuszál a lassan bankká váló brit pénzváltó startup. A befektetői nem nyugtalankodnak, újabb ötvenmillió fontot szavaztak meg a cégnek.

Magyarországon nem lett átütő siker a prepaid bankkártya, bármennyire célszerű is tud lenni. Azokat, akik tavaly beszereztek Sziget fesztiválos Mastercardot kicsit irigyeljük, pláne, hogy nem lehetnek sokan. Ezzel szemben a brit Revolut növekszik töretlenül.

Forrás: Revolut
Forrás: Revolut

Ha a pénzügyeket nézzük, akkor a Revolut már nem áll annyira fényesen – írja óvatosan optimista cikkében a Business Insider. Tavaly 2,3 millió font bevétele volt, azonban 7,8 millió fontot emésztett azonban fel a cég működése. Ehhez a nem túl fényes üzleti eredményhez azonban olyan növekedés társul, ami miat a befektetők további ötvenmillió fontot készülnek a cégbe invesztálni. Ezzel a cég értékelése 300 millió fontra nő majd, ami ha az unikornistól messze is van, olyan eredmény, amivel már lehet dicsekedni.

A Revolutot mi is teszteltük utazáshoz, és értjük miért bíznak a cégben a befektetői. Úgy kapcsoltak össze egy ügyesen megtervezett mobilappot, pénzváltási szolgáltatást és egy prepaid kártyát, hogy tökéletes összhangot alkot. Ráadásul a cég az elmúlt két hónapot újdonságok bemutatásával – a biztosítástól az üzleti kártyáig – töltötte.

via GIPHY

Az Index Ventures, a mostani befektetési kör egyik tagja, ugyanezt a manőver már eljátszotta a Transferwise pénzküldő szolgáltatással, amikor az még ette a pénzt. A cég számítása bejött, a Transferwise növekedett tovább, idén pedig már profitot várnak a cégtől.

Úgy tűnik, hogy a startupos mentalitás a fintechben is jelen van. A Business Insider szerint az egyik mondás, amit a Revoluttal kapcsolatban hallottak a Money 20/20 konferencián az volt, hogy

a növekedés az új profitabilitás.

Mondják ezt úgy, hogy valójában senki sem tudja, hány visszatérő felhasználója van a Revolutnak. A cég már gondoskodott arról, hogy valami korlátozást bevezessen, és ne kerüljön még többe az ügyfelek kiszolgálása. Havi ötezer fontban, azaz 1,7 millió forintban maximálta a havonta ingyenesen megmozgatható összeget, efelett már járulékot kell fizetni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?