A svéd techvállalat segítené a bevándorló munkaerőt.

A svéd techvállalat segítené a bevándorló munkaerőt.

Kép: Pixabay
Kép: Pixabay

A külföldi munkavállalás elég körülményes, pláne, ha az ember még egy bankszámlát sem tud nyitni. Ennek a megoldásán dolgoznak a Rebtelnél, bár nem ők az elsők, akik ilyesmiben gondolkoznak. Az angol Lintel Bank ugyanezt a szolgáltatást nyújtja, direkt bevándorló munkavállalóknak és diákoknak. A Lintel gyors számlaállítást ígér, és az egész folyamat nagy része még azelőtt végbemegy, mint hogy az illető külföldre költözött volna. Angliában egyébként rengeteg hasonló bank van, erre a piacra igyekszik betörni most a Rebtel is.

Mindegy, hogy szerelemből, egy új kezdet, vagy munka miatt megy valaki másik országba, nagyon nehéz felállni anyagi múlt nélkül. Reméljük, hogy a szolgáltatásunkkal segíthetünk ezeken az embereken, bárhova is mennek.

– mondta Magnus Larson, a Rebtel igazgatója.

A vállalat már most is a vándorlókat segíti egy telefonos alkalmazással, mely működik internettel, de hagyományos telefonvonallal is. Havi tíz dollárért korlátlan telefonvonalat biztosít a világ ötvenhat országában. Ezt a szolgáltatást nagyjából ötszázezren használják arra, hogy beszélhessenek a családjukkal.

Van egy programjuk is, amivel azokat a helyeket segítik, ahova sokan vándorolnak. Ilyen például Miami és Houston, ezek a városok állják a bevándorlók Rebtel számláit.

A nyolc millió dollárt a Balderton Capitaltól és az Index Ventures-től kapták, ezt kiegészítik ugyanennyivel a saját vagyonukból. Ha minden igaz, 2018 végére elkészülnek vele, ekkor pedig be is mutatják.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?