Mitől olyan izgalmas a startupok világa? Talán a lendülettől, hogy egy új ötlettel jobb és gyorsabb lehet egy termék vagy egy szolgáltatás? Vagy a startupokat körülvevő lelkesedéstől és hittől? (X)

Tiger Tyagarajan cikke

Esetleg attól, hogy a lehetőségek száma végtelen és hogy a kíváncsiság későbbi sikerhez vezet majd?

Röviden ilyen a startupok szemlélete, de egyben sokkal összetettebb is. Azok a vállalkozók, akik figyelni tudnak ennek a dinamizmus, cselekvési képesség és a gyorsaság megtartására, sokat tesznek önmagukért. A Genpactnél mi a startupok kultúráját építjük – tesszük ezt úgy, hogy már 21 éve jelen vagyunk a világpiacon. Ennyi idő alatt rengeteg tapasztalatot halmoztunk fel, szaktudást építettünk és valódi sikereket értünk el abban, hogy a különböző Fortune 500-cégeket a digitális üzleti átalakulásukban vezessük.

Ami számunkra fontos, hogy ezalatt sohasem veszítettünk a kíváncsiságunkból. Abból a kíváncsiságból, ami segít minket, hogy folyamatosan megkérdőjelezzük a rögzült szerepeket és becsatornázzuk a kreativitást abba a folyamatba, amelyben cégeket kormányzunk az üzleti sikereik útján. Azáltal, hogy egy fedél alá hozunk olyan munkatársakat, akik különböző háttérrel és hozott tudással rendelkeznek, felszabadult gondolkodássá és kíváncsiság-központúvá tesszük a közös projekteket és ezáltal egy új, eddig ismeretlen útra terelődhetnek a megoldásaink.

Pont ezért választottuk mottónak a ‘Dream in digital. Dare in reality.’ mondatot. Ez a szlogen megtestesíti azt, ahogy a Genpact gondolkodik –  azokból a visszajelzésekből alkottuk meg, amelyet a világszerte dolgozó csapattagjaink küldtek. A szervezetünk három jellegzetességét mutatja, így fontosnak tartjuk ezt a három pillért részletesebben bemutatni.

Startup-kultúra

Friss, gyors és könnyen alkalmazható tudás – három dolog, amit a Genpactnél keresünk és értéknek tekintünk. A döntéshozatali folyamataink karakteresek és lendületesek, a környezetünk mindig pezsgő és tele van ötlettel. Azok a munkatársaink, akiknek saját véleményük van, különösen fontosak a stratégiai döntések meghozatalakor is. Sőt, szeretjük azokat, akik szívesen kilépnek a komfortzónájukból és bátran úsznak az árral szemben, mert hisszük, hogy érdemes időről időre, jó értelemben véve felforgatni a cégek világát.

Arról is nyitottan gondolkodunk, hogy mi magunk hogyan működtetjük a céget. Egyszerűen megfogalmazva, a hierarchia helyett másban hiszünk: már nem az a fontos, hogy kinek kell elküldened a céges beszámolódat. Arra biztatjuk kollégáinkat, hogy koncentráljanak az értékteremtésre – keressék meg az értéket a saját tanulásukban és fejlődésükben, az ügyfeleik és az ügyfelek vásárlóinak életében, illetve a közösségekében is. Ezzel a hozzáállással nincs határa a fejlődésnek.

A Genpact történetét a vállalkozói szemlélet formálta – elvégre egy nagy Fortune 500-as cég szolgáltatójaként kezdtük. Miután eldördült a startpisztoly, mi megkezdtük a komoly munkát. Az építkezés első évei például azzal teltek, hogy meghatároztuk a tulajdonosi Smart Enterprise Process menetét: ezáltal a legmagasabb szintű rendszer jött létre, melyet visszabontva képesek voltunk tudományos és rendszerszintű adatokat használni az ügyfeleink sikeréért. Nem volt könnyű kilépni a szokásos gondolkodásmódból, de vitt minket előre az a tudat, hogy a cégünk csak így fejlődhet.

 A szaktudás és digitális tudás hatalma

Egy nyelvet magas szinten beszélni hasznos, kettőt tudni még jobb. A Genpactnél azok válnak sikeressé, akik képesek kétféle tudást egyszerre fejleszteni: a szaktudást és a digitális ismeretet. Az elmúlt éveink tapasztalata két dolog ötvözete: a valós folyamatokból nyert szaktudás találkozása az olyan digitális területek mély és alapos ismeretével, mint a mesterséges intelligencia vagy a robotika folyamatai. Ez a kombináció segít minket abban, hogy hatékonyan segítsük ügyfeleinket a rendszereik, munkafolyamataik és üzleti modelljeik újraalkotásában.

Ez azt jelenti, hogy csak olyanokkal dolgozunk, akik ezt a kétféle tudást birtokolják? Nem, de számunkra fontos az a szemlélet, amely a szaktudás és a digitális tudás találkozásában hisz és abban, hogy ez így együtt képes nemcsak cégek, de teljes iparágak felfrissítésére és átalakítására.

Valós megtérülés

Értjük: az új technológia klassz és izgalmas. De azt valljuk, hogy csak akkor van értelme követni a legújabb digitális trendeket, ha azok kézzel fogható, valós megtérülést és sikert hoznak ügyfeleinknek. Hiába adjuk tovább a tudást tehát az automatizált tanulásról vagy a robotokról, ha azok nem segítik a vállalkozások fejlődését, növekedését és segítenek a munkafolyamatok átalakításában és sikeressé tételében.

Több száz Fortune 500-as céggel dolgozunk világszerte: ügyfeleink lefednek hét komoly iparági területet és azt várják a Genpacttől, hogy menedzselje őket a folyamatosan változó világban. Digitális megoldásaink segítenek nekik a sarokpontok megtalálásában, a piac folyamatainak megértésében és abban, hogy versenyképesek maradjanak a saját szakterületükön.

Alakítsd a világot velünk

A világ legjobbjait szeretnénk a munkatársainknak: olyan kollégákat és kolléganőket várunk, akik szeretnének a világszerte dolgozó 87000 munkatársunkhoz hasonlóan határok nélkül gondolkodni és cselekedni. A Genpact az a cég, ahol valóban hatással lehetsz a világ alakulására: a startup kultúra alkalmazásával cégünk leteszi a voksát a kíváncsiság, a karakteresség és a gyors, hatékony döntéshozatal mellett. Ez kell ahhoz, hogy világokat mozgassunk meg: együtt sikerülhet!


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?