Kétszázezer dolláros támogatással csábítja a startupversenyére a fintech pályázókat a svájci UBS bank. Az induláshoz elég az ötlet bemutatására alkalmas kóddal – proof of concept – rendelkezni

Kétszázezer dolláros támogatással csábítja a startupversenyére a fintech pályázókat a svájci UBS bank. Az induláshoz elég az ötlet bemutatására alkalmas kóddal – proof of concept – rendelkezni.

Fotó: Martin Abegglen / Flickr CC-BY
Fotó: Martin Abegglen / Flickr CC-BY
(fotó: Martin Abegglen / Flickr CC-BY)

A Future of Finance nevű versenyre július végéig lehet jelentkezni. Földrajzi megkötés nincs, a világ bármelyik sarkából lehet jelentkezni egy jól körbeírt ötlettel. A bank legfeljebb negyven startuppal szeretne foglalkozni, amelyeket öt, régió szerinti kategóriába fog szétosztani.

Négy olyan, rendkívül tág terület van, amiről ötleteket várnak: ökoszisztéma, jogi- és szabályozási technológia, befektetési bankolás 4.0 és vagyon a digitális korban. Kis gondolkodással még magyar érettségi esszét is lehet írni ezekből a címekből, nem hogy üzleti tervet.

A startupok a 250 órányi coacholás, mentorálás és közös gondolkodás után ősszel mutatják majd be az ötleteik tovább csiszolt verzióját Hongkongban, New Yorkban, Londonban és Zürichben. A győztesek 20 ezer dolláros jutalmat és egy 200 ezer dolláros befektetési lehetőséget kapnak. Utóbbi viszont csak akkor jár, ha piacra viszok a terméket.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?