Harminc kártyát tárol, távolról törölhető és még szép is. Az okos bankkártya előtt álló legkomolyabb kihívás mégis az, hogy eljusson a gyártásig.

Harminc kártyát tárol, távolról törölhető és még szép is. Az okosbankkártya előtt álló legkomolyabb kihívás mégis az, hogy eljusson a gyártásig.

(Forrás: Fuze / IndieGogo)
(Forrás: Fuze / IndieGogo)

Oka lehet annak, hogy egyik kiokosított, csúcstechnológiával felszerelt bankkártya sem lett sikeres. Ez viszont nem téríti el a startuppereket, hogy új ötletekkel próbálkozzanak.

A Fuze nevű legújabb próbálkozásba beépített megoldások mindegyikét láttuk már valahol. A hagyományos bankkártya vastagságú, de komolyabb elektronikát is tartalmazó lap harminc kártyát tud eltárolni. Rendelkezik e-papír kijelzővel, ezen lehet kiválasztani, hogy épp melyik fizetőeszköz aktív.

A kártya természetesen chipes és a PayPasshoz hasonló leolvasási móddal is rendelkezik. És mivel maradt még benne hely az elektronikának, ezért a helye is követhető. Ha ellopnák a Fuze-t, úgy a tulajdonos távolról törölheti az összes kártyát róla, a tolvajnak csak egy üres és használhatatlan plasztiklap maradna a kezében.

A kütyü beépített akkumulátora egy hónapig bírja. Mivez azonban a powerbank az egyik legolcsóbb kiegészítővé vált, a csomag tartalmaz a kártyát egyszer újratölteni képes külső akkut.

A cég IndieGogo kampányoldala szerint a chip nélküli verziót már szeptemberben megkaphatják a vásárlók. A chipeset a banki együttműködések megkötése után, várhatóan 2018 januárjában dobják piacra. És itt értünk el a kényelmetlen részig: a chip nélküli is 89 dollárba kerül, a chipes kártyáért pedig 129 dollárt kell fizetni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?