Rendezetlen, kaotikus leépítés zajlik a Klarnánál – írta Orosz Gergely, magyar származású informatikus a Twitteren.


Orosz szerint a cég csupán tíz százaléknyi munkaerőtől szabadul meg, ami a mostani körülmények között kevésnek is mondható. Ugyanakkor Orosz szerint a cégen belül nem átlátható, hogy kit építenek le. Az egyes döntések is meglepik a menedzsereket. A pénzügyi termékeken dolgozó mérnökök sem tudják, hogy kinek az állása biztonságos, és kinek kell frissítenie az önéletrajzát.

Az Ubernél és a Skype-nál is dolgozó Orosz szerint az a gyakorlat, ami a kiszivárgó hírekből látszik, hogy a menedzserek sincsenek tisztában azzal, melyik beosztottjaik nem fognak bejárni a jövőben. Orosz korábbban a Pollen Teamnél végzett leépítést hasonló okokból hívta elégtelennek, úgy tűnik, a Klarna sem hajt jó pontokra, ők még kiszámíthatatlanabbul szabadulnak meg a korábbi alkalmazottaiktól.

A cég első körben az amerikai alkalmazottakkal tudatta a hírt. Már azonban az európaiakhoz is eljuthatott az információ, hogy le vannak-e építve. A korábbi Klarna dolgozók egyelőre egy táblázatban gyűjtik a listát, hogy ki nem dolgozik már a cégnél és milyen kompetenciákkal keres új munkahelyet. Cikkünk mentésének idejekor 69 ember szerepelt a listán. Ez a jövőben biztosan nőni fog.

A Klarna tavaly még 60 milliárd dolláros értékelés melletti tőkebevonásról beszélt. Idén, a tech és fintech részvénypiac emelkedésének vége után már a 30 milliárd dolláros értékelés mellett próbálnak fel tőkét bevonni. Ez hasonló kényelmetlen döntésekkel jár együtt, várhatóan nem a mostani az egyetlen leépítés a tavalyi évet 700 millió dollár feletti veszteséggel záró cégnél.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?