Nem sikerült eladni, nem jöttek a befektetők, a pénz pedig elfogyott. Egy neobankkal kevesebb lesz a palettán.

(Fotó: Loot)

Nem minden fintech történet ér jó véget. A startupoknak pedig közismerten a nagyobb része áll földbe, mint lesz sikeres. A Loot nevű brit, diákokat és y-generációs ügyfeleket kiszolgáló folyószámla szolgáltatás valószínűleg csatlakozik a bukottak sorához. A brit fintech előbb a Royal Bank of Scotland Groupnak akarta eladni magát, majd egy újabb finanszírozási kört akart tető alá hozni, de a Techcrunch forrásai szerint egyik sem jött össze.

A Royal Bank of Scotland Group huszonöt százalékos tulajdonosa a Lootnak, de hosszabb láncon kereszül. A cégcsoportnak összesen ötmillió fontja bukik, ha a Loot csődbe megy. Ráadásul voltak olyan pletykák, hogy a Loot technológiájának logó nélküli, whitelabel verziója dolgozik a cégcsoport Bó nevű neobankja mögött. Az, hogy a Lootot hagyják csődbe menni megkérdőjelezi ezt az elméletet. Most már csak az a kérdés, miért fektetett be ilyen jelentős összeget a RBS a konkurenciába.

Igazi, startup sztori

A startupot a 25 éves Ollie Purdue alapította miközben a diplomájának megszerzésén dolgozott. A cég 250 ezer egyetemista és y-generációs ügyfélet csábított magához. A Loot a neobankok által csinált sztenderdet kínálta: egy appos mobilbankot és egy Mastercard betéti kártyát. A neobank nem rendelkezett banki licenccel, ami értékesebbé tenné, hanem egy elektronikus pénzes licenc és egy Wirecard partnerség tette működőképessé.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?