A svéd fintech startup már több európai nagybanknak eladta a technológiáját. Most Nagy-Britanniát is kész meghódítani.

Látványos dolgok helyett remek B2B ötlettel aratnak a Tink alapítói (Forrás: Tink)

Csak kérni kellett, hogy legyen hír fintech partnerségekről is. A brit NatWest a svéd Tink banki startup szoftverét fogja használni. A négy legnagyobb brit bank egyikének számító NatWest nem hajt végre teljes rendszercserét. A Tink személyi pénzügyi menedzsment (PFM) szolgáltatása és adatdúsító (Data Enrichment) megoldása kerül be a NatWest mobilbankos alkalmazásába.

Az új modulokat használó ügyfelek személyre szabott spórolási tanácsokat kaphatnak, amelyeket a rendszer a költési szokásaikat elemezve állít össze. Várhatóan már az idei év negyedik negyedévében elérhető lesz a rendszer.

A NatWest számára azért előnyös a partnerség, mert így nem házon belül kell kifejlesztenie ezt a funkcionalitást. A Tink képes kiszolgálni a kényelmesebb, újszerűbb funkcióra vágyó ügyfelek igényeit. A bank pedig versenyképes marad azokkal a neobankokkal szemben, ahol már most a mobilbanki app része a hasonló spórolós szolgáltatás.

A Tink a hasonló igények kiszolgálására született. Különböző API-kat kínál – fizetésit, pénzügyi menedzsmentet, adatdúsítást, számlák együttes kezelése – amelyeket bárki beépíthet a banki szoftverébe. A fizetős API-k már a Klarna, a BNP Paribas Fortis és az ABN AMRO rendszerében is dolgoznak.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?