Nem oldja meg a bérlakás-piac problémáit a Fronted, de megpróbál segíteni azoknak, akiknek gondot okoz a kaució letétele.

(Kép: Park Van Ness)

Egymillió fontnyi tőkét gyűjtött be a Fronted, így kétmillió fontra növelve a cégbe fektetett összeget. Az új források egy részét hitelként kapták, a másik részét pedig részesedésért cserébe adták a befektetők. A körben több korábbi Monzo neobank alapító és az igazgatótanács egykori elnöke is megtalálható.

A Fronted a hitelezésnek egy szűk szeletével foglalkozik. Olyan bérlőknek ad hitelt, akik a lakásbérléshez szükséges első pár havi lakbért vagy a kauciót nem tudják kifizetni. A Fronted a pénzből partnerkeresést és integrációt akar végezni, hogy több fizetési szolgáltató kínálhassa a kaucióra vagy első részletre kínált hitelüket a saját alkalmazásán belül.

A Fronted úgy számol, hogy az általa kihelyzett hiteleket egy év alatt meg tudják téríteni az ügyfelei. Ennyi idő alatt pedig valami biztonsági tartalékot is tesznek félre az ügyfelek, még ha az kaució formájában létezik is. „Sok bérlő nem költözik, mert nincs félretett pénze. A piaci alternatívák rámutattak arra, hogy van helye a letétre adott hitelnek. De mi hiszünk abban, hogy a biztosítás jellegű termékeknél jobb a bérlőket védő, a törvény által garantált módon kezelt kauciós megoldás” – mondta Jamie Campbell, a cég egyik alapítója a Finextrának.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?