A Twitter alapítója által indított fizetési startup részvényének árfolyama most duplája a kibocsátáskori árnak. A legutolsó ugrást a sikeresen zárt negyedév hozta.

A Twitter alapítója által indított fizetési startup részvényének árfolyama most duplája a kibocsátáskori árnak. A legutolsó ugrást a sikeresen zárt negyedév hozta.

(Forrás: Square Inc)
(Forrás: Square Inc)
(fotó: Square Inc)

Jó negyedévet zárt a Square fizetési startup: a befektetők 451 millió dolláros bevételre számítottak, a cég jelentése szerint azonban 462 millió lett a végösszeg. Ez 22 százalékkal magasabb, mint a tavalyi év hasonló időszakának bevétele.

A cég rendszerén 13,6 milliárd dollár áramlott át. Erre az értékre külön felhívták a figyelmet, éreztetve, hogy ezt tartják igazán fontos eredménynek. Illetve az is lényeges, hogy míg a Wall Street részvényenkénti nyolc centes veszteségre számított, addig a startup elérte, hogy csak négy cent legyen ez a mérőszám. A híreknek a piac is megörült, a részvények árfolyama hét százalékot emelkedett.

Square GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & Share this Square GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

A Square bevételeinek legnagyobb hányada fizetési tranzakciókból származik. Még szűkebb területre bontva pedig a legtöbb pénzt az iPaden végzett fizetések hozzák a cégnek. Ehhez képest az előfizetési és szolgáltatási díjak alig 49 millió dollárt hoztak a konyhára. Igaz, ez duplája a tavaly ilyenkor realizált bevételnek. Az eredményt a Square Capital, az Instant Deposit és a Caviar nevű szolgáltatásoknak köszönheti a cég. Ez utóbbi egy olyan ételkiszállító startup, amit még 2014-ben vásárolt fel a Square.

A Square legutoljára azzal került be a hírekbe, hogy szabadalmakat és mérnököket vásárolt a Yik Yaktól, a lassan csődbe menő anonim közösségi szolgáltatástól.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?