3D-s videóban meséli el a túránkat a Relive nevű holland startup appja. A fejlesztők szerint érzékletesebben mutatják be a túrát, mint egy grafikonokra fókuszáló fitnesz alkalmazás. Iszonyú menő.

Alig tűnt fel az internetnek, de egy holland startup tökéletesítette a kirándulós fotók megjelenítését – írja a TechCrunch. A Relive a túrázás közben készített fotókat fésüli össze térképes adatbázissal és a Strava, Endomondo vagy Garmin fitneszalkalmazásokból kinyerhető adatokkal. Az eredmény pedig a túra 3D-s videója lesz.

A megmászott szint fáradságot, fájdalmat és győzelmet is jelent, a túraappok mégse tartalmaznak sok érzelmet (Fotó: John Seb Barber / CC-BY)
A megmászott szint fáradságot, fájdalmat és győzelmet is jelent,
a túraappok mégse tartalmaznak sok érzelmet (Fotó: John Seb Barber / CC-BY)

Az appot korábban már használták profi biciklisták, hogy dokumentálják a Tour de France útvonalát. Lényegesebb azonban, hogy emellett az app gyűjtött félmillió felhasználót, akik napi százezer videót készítenek el.

A startup ötletét tavaly nyáron találták ki egy tenerifei nyaralás alatt az alapítók, és még azon a nyáron nekifogtak a fejlesztésnek.

Rájöttünk, hogy ott egy lehetőség, amivel élnünk kell. Még a nyaraláson elkezdtük kidolgozni az ötletet

– mondta Yousef El-Dardiry, a Relive egyik alapítója a Techcrunchnak.

A kulcsot abban találták meg, hogy a nyers adat, a feldolgozott grafikonok mellett újraélhetővé kell tenni a túrát. Vannak helyzetek, amikor a megmászott szint ugyan jól néz ki számként, de egy hágót megmutató videó jobban idézi fel az emlékeket.

A startup szerencséje, hogy lényegében minden eszközünkben van már helymeghatározó eszköz. A GPS-nyomvonalat pedig nem csak koordináták, hanem időbélyeg alapján is ösze lehet fésülni a fotókkal. Az így létrejövő videó olyan, mintha 3D-ben repülnénk el a megtett túra útvonala felett.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?