A Paypal új szolgáltatása nem menő, nem újszerű, megkockáztatjuk, még innováció sincs benne sok. Az viszont biztos, hogy iszonyatos mennyiségű pénzt termelhet.

A Paypal új szolgáltatása nem menő, nem újszerű, megkockáztatjuk, még innováció sincs benne sok. Az viszont biztos, hogy iszonyatos mennyiségű pénzt termelhet.

woobox
A webboltok és a KKV-k barátja akar lenni a Paypal, erre utal a Business In A Box nevű legújabb szolgáltatása. A doboz a következőket tartalmazza: a Paypal fizetési megoldása, a WordPressre épülő Woocommerce webboltja és a Xero KKV-s könyvelési szolgáltatása. A csomagban nem csak szoftver van, arra is lehetőséget kapnak a Business In A Boxot használó cégek, hogy hitelt vegyenek fel a Paypaltől.

Az új szolgáltatásnak jól körülhatárolható célcsoportja van. Egyrészt azok az első boltjukat indító webes vállalkozók, akik tudják mit akarnak eladni, van ötletük a bolt beindításához vezető lépésekről, csak egy szoftveres megoldást keresnek. A másik csoport pedig a jól működő offline üzletét webes bolttal bővíteni készülő cég.

A paypalos csomagnak vannak versenytársai a piacon bőven. Több olyan e-keresksdelmi szoftveres szolgáltatás van, amelyek a hasonló ügyefelek igényeit próbálják kiszolgálni. Ezek többségében lehetőség van a PayPal megoldásával fizetni. Az új szolgáltatás viszont lehetőséget biztosít a cégnek, hogy a hitelszolgáltatását, a PayPal Working Capitalt tovább népszerűsítse.

Az ajánlatot erősíti az is, hogy a fizetési szolgáltató felől érkező felhasználók különböző kedvezményekhez juthatnak, ha a Business In A Boxra fizetnek elő. Az igazi előny azonban a Techcrunch szerint az integráltság: aki benevez a szolgáltatáscsomagra, az egy működő, kulcsrakész rendszert kap. Nagy kérdés, hogy a szoftveres szívások elkerülésére és a lustaságra apelláló termék sikeres lesz-e. A tippünk: igen. A lustasággal mindent el lehet adni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?