Rezsicsökkent, megspórol és befektet a Plum. Kár, hogy még csak iOS-re jött ki, ráadásul csak az Egyesült Királyságban működik.

(Forrás: Plum)

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) és a VentureFriends vezette befektetési körben 4,5 millió dollár került a Plum nevű chatbot alapú pénzmenedzsment appba. Az alkalmazás összesen 6,3 millió dollárnyi kockázati tőkét gyűjtött össze.

A céget 2016-ban alapította Victor Trokoudes, aki a TransferWise születésénél is bábáskodott és Alex Michael. Az app a fiatalabb korosztályt és az y-generációt célzó, mesterséges intelligencia vezérelte spórolós megoldás. Ilyenekből bőven van a piacon, divatos kategóriának számít.

Az app arra képes, hogy miután összekapcsolták a bankszámlával megtakarítási lehetőségeket és befektetési termékeket ajánl. Emellett elemzi a költési szokásokat, hogy a felhasználó rájöhessen, hol szökik el a pénze. A Plum algoritmusai azt is megmondják, hogy a felfelé kerekítéses módszerrel vagy a havi rendszeres megtakarítással milyen összeget tud az ember eltenni anélkül, hogy az feltűnne neki.

A cég egyelőre annyival bővítette ezt a viszonylag standard szolgáltatási csomagot, hogy befektetési számlát is kezel. Több profilt kínál fel – például etikus vállalatok – amikbe a felhasználó pénzt tehet. Azt pedig a felhasználó dönti el, hogy a havi megtakarításai milyen arányban mennek befektetésbe és megtakarítási számlára. Április elejétől pedig már olcsóbb közmű-szolgáltatókat is ajánl az alkalmazás.

A Plum iOS-re érhető el, Facebook Messengeren lehet vele beszélni, és nagyon ígérik, hogy hónapokon belül lesz androidos verziója is.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?